Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/718
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorVasylieva, Natalia-
dc.contributor.authorВасильєва, Наталя Костянтинівна-
dc.date.accessioned2018-11-29T07:34:46Z-
dc.date.available2018-11-29T07:34:46Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationVasylieva, N. (2017). Economic Aspects of Food Security in Ukrainian Meat and Milk Clusters . AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics, 9(3), pp. 81–92. - Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/718uk
dc.identifier.issn1804-1930-
dc.identifier.urihttp://online.agris.cz/archive/2017/3/8-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/718-
dc.description.abstractThe goal of the article was to accomplish mathematical estimations of the misbalances and calculate available reserves in providing food security by meat and milk. This issue has considerable economic and social values that imply maintaining agrarians’ welfare and people’s health. The disproportions in meat and milk clusters have been analyzed by means of Lorenz curves and inequality indicators – Hoover and Theil indices, Gini coeficient, and also 20:20 Ratio. It has been grounded that increasing animal productivity and wholesale prices for meat and milk, as well as reducing their retail prices and raising solvency of population would be the essential reserves in supporting food security in the agricultural clusters. The proposed model of defining interregional clusters has made possible to identify the priority options of providing food security and balancing meat and milk supply and demand. All the offered developments and recommendations have been verified at Ukrainian meat and milk clusters. Метою статті була математична оцінка дисбалансу та обчислення досяжних резервів підтримки продовольчої безпеки по м’ясу та молоку. Ця проблема має суттєву економічну та соціальну цінність стосовно забезпечення добробуту аграріїв та здоров’я населення. Диспропорції у м’ясо-молочних кластерах аналізувалися за допомогою кривих Лоренца та індикаторів нерівності індексів Гувера і Тейла, коефіцієнта Джині та відношення 20:20. Обґрунтовано, що збільшення продуктивності тварин та оптових цін на м’ясо і молоко поряд зі зменшенням роздрібних цін та підвищенням купівельної спроможності населення буде суттєвим резервом підтримки продовольчої безпеки по аграрних кластерах. Створена модель визначення міжрегіональних кластерів дозволила ідентифі-кувати пріоритети продовольчої безпеки та збалансувати попит і пропозицію для м’яса і молока. Всі запропоновані розробки та рекомендації протестовані на м’ясо-молочних кластерах України.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherAGRIS on-line Papers in Economics and Informaticsuk
dc.subjectfood securityuk
dc.subjectпродовольча безпекаuk
dc.subjectmeat and milk clustersuk
dc.subjectм’ясо-молочні кластериuk
dc.subjectindicators of misbalancesuk
dc.subjectіндикатори дисбалансуuk
dc.subjectproduction and consumptionuk
dc.subjectвиробництво та споживанняuk
dc.subjectprices and solvencyuk
dc.subjectціни та купівельна спроможністьuk
dc.subjectproductivity and profitabilityuk
dc.subjectпродуктивність і рентабельністьuk
dc.subjectcluster modeluk
dc.subjectкластерна модельuk
dc.titleEconomic Aspects of Food Security in Ukrainian Meat and Milk Clustersuk
dc.title.alternativeЕкономічні аспекти продовольчої безпеки в українських м’ясо-молочних кластерахuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doi10.7160/aol.2017.090308-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
SCOPUS 2017 3.pdf952,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.