Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/723
Назва: Osteodystrophy during : specifics of it and symptoms in cow
Інші назви: Остеодистрофія вагітних : особливості перебігу та прояву у корів
Автори: Koreyba, Ludmila
Корейба, Людмила Володимирівна
Suslova, Natalіya
Cуслова, Наталія Іванівна
Makeyeva, Nadiya
Макеєва, Надія Сергіївна
Golub, Artem
Голуб, Артем Анатолійович
Ключові слова: cows
корови
puerperal osteodystrophy
пуерперальна остеодистрофія
“dry” period
сухостійний період
blood plasma
плазма крові
biochemical indicators
біохімічні показники
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Osteodystrophy during : specifics of it and symptoms in cow / L. V. Koreyba, N. I. Suslova, N. S. Makeyeva, A. A. Golub // SWorld journal. – 2017. – № 12. – S. 42-47. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/723.
Короткий огляд (реферат): Established that the clinical signs of puerperal osteodystrophy were not typical and manifested in cows as restriction of mobility; appetite loss and distortion; licking; hypotension of proventriculus and weakening peristalsis, cautious in movements, painfulness of skeleton and joints, especially in the ribs area and tubular bones. Noted a change in acidy-alkaline balance towards acidosis; reducing level of total calcium and inorganic phosphorus and also calcium-phosphorus balance shift; reduce in the concentration of glucose; increased activity of alkaline phosphatase and urea nitrogen. Встановлено, що клінічні ознаки пуерперальної остеодистрофії були не характерними і проявлялися у корів обмеженням рухливості, збоченням та погіршенням апетиту, лизухою, гіпотонією передшлунків та послабленням перистальтики кишечника, обережністю в рухах, хворобливість кістяка і суглобів, особливо в області ребер і трубчастих кісток. Відзначали зміни кислотно-лужної рівноваги в бік ацидозу; зниження рівня кальцію загального та фосфору неорганічного, а також зрушення фосфорно-кальцієвого рівноваги; зниження концентрації глюкози; підвищення активності лужної фосфатази та азоту сечовини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/723
ISSN: 2227-6920 (Online)
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
статья 24.pdf2,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.