Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/723
Назва: | Osteodystrophy during : specifics of it and symptoms in cow |
Інші назви: | Остеодистрофія вагітних : особливості перебігу та прояву у корів |
Автори: | Koreyba, Ludmila Корейба, Людмила Володимирівна Suslova, Natalіya Cуслова, Наталія Іванівна Makeyeva, Nadiya Макеєва, Надія Сергіївна Golub, Artem Голуб, Артем Анатолійович |
Ключові слова: | cows корови puerperal osteodystrophy пуерперальна остеодистрофія “dry” period сухостійний період blood plasma плазма крові biochemical indicators біохімічні показники |
Дата публікації: | 2017 |
Бібліографічний опис: | Osteodystrophy during : specifics of it and symptoms in cow / L. V. Koreyba, N. I. Suslova, N. S. Makeyeva, A. A. Golub // SWorld journal. – 2017. – № 12. – S. 42-47. – URI : http://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/723. |
Короткий огляд (реферат): | Established that the clinical signs of puerperal osteodystrophy were not typical and manifested in cows as restriction of mobility; appetite loss and distortion; licking; hypotension of proventriculus and weakening peristalsis, cautious in movements, painfulness of skeleton and joints, especially in the ribs area and tubular bones. Noted a change in acidy-alkaline balance towards acidosis; reducing level of total calcium and inorganic phosphorus and also calcium-phosphorus balance shift; reduce in the concentration of glucose; increased activity of alkaline phosphatase and urea nitrogen. Встановлено, що клінічні ознаки пуерперальної остеодистрофії були не характерними і проявлялися у корів обмеженням рухливості, збоченням та погіршенням апетиту, лизухою, гіпотонією передшлунків та послабленням перистальтики кишечника, обережністю в рухах, хворобливість кістяка і суглобів, особливо в області ребер і трубчастих кісток. Відзначали зміни кислотно-лужної рівноваги в бік ацидозу; зниження рівня кальцію загального та фосфору неорганічного, а також зрушення фосфорно-кальцієвого рівноваги; зниження концентрації глюкози; підвищення активності лужної фосфатази та азоту сечовини. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/723 |
ISSN: | 2227-6920 (Online) |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
статья 24.pdf | 2,37 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.