Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7319
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКузьменко, О. А.-
dc.contributor.authorKuzmenko, O.-
dc.contributor.authorТитарьова, О. М.-
dc.contributor.authorTytariova, O.-
dc.contributor.authorГорчанок, Анна Володимирівна-
dc.contributor.authorHorchanok, Anna-
dc.contributor.authorHorchanok, A.-
dc.contributor.authorHorchanok, A. V.-
dc.contributor.authorGorchanok, A. V.-
dc.date.accessioned2023-04-07T11:57:57Z-
dc.date.available2023-04-07T11:57:57Z-
dc.date.issued2023-03-
dc.identifier.citationКузьменко О. А. Вплив згодовування різних сполук Купруму на амінокислотний склад м’яса кролів / О. А. Кузьменко, О. М. Титарьова, А. В. Горчанок // Вклад наукових інвестицій у розвиток агропромислового комплексу в умовах обмеженого ресурсного забезпечення та флуктуацій клімату : Матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. молодих учених і спеціалістів ( Дніпро, 16-17 берез. 2023 р.) / НААН, ДУ Інститут зернових культур. – Дніпро, 2023. – С. 275-277. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7319.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/7319-
dc.descriptionГорчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477uk
dc.description.abstractДостатня кількість доступного Купруму сприятиме покращенню здоров‘я тварин і птиці, адже він є учасником великої кількості біохімічних процесів в їх організмі. Більше цього, Купрум відіграє важливу роль у підтримці й відновленні анатомічних і фізіологічних властивостей кишкової стінки, а також попереджає виникнення вторинних інфекцій. У хелатній формі Купрум є легкодоступним для організму, а його абсорбція – максимальною. Метою наших досліджень було встановити оптимальну дозу змішанолігандного комплексу Купруму та вивчити його вплив на амінокислотний склад м‘язової тканини молодняка кролів, який вирощується на м‘ясо. The conducted studies established that among the tested doses of the mixed ligand complex of Cuprum, which was added to the premix for young rabbits for growing for meat instead of Cuprum sulfate, which covered the deficiency of this trace element in compound feed by 100, 75, 50 and 25 %, a positive result was obtained influence on the amino acid composition of rabbit meat. The optimal dose of the mixed ligand complex of Cuprum for compound feed is 3.91 g/t, which covers the deficit in Cuprum by 50 % for this element. With this amount of the introduction of the compound into the premix in the meat of the rabbits of the 4th experimental group, the total content of amino acids increased by 1.7 % compared to the similar indicator of the control group. Also, the content of arginine increased by 1.0 %, valine – 2.5 %, histidine – 1.3 %, isoleucine – 2.4 %, leucine – 0.7 %, lysine – 0.8 %, threonine – 0.9 %, tryptophan – 2.1 % and phenylalanine – 2.8 %.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНААН, ДУ Інститут зернових культурuk
dc.subjectамінокислотний складuk
dc.subjectamino acid compositionuk
dc.subjectкроліuk
dc.subjectrabbitsuk
dc.subjectКупрум сульфатuk
dc.subjectCuprum sulfateuk
dc.subjectзмішанолігандний комплекс Купрумуuk
dc.subjectmixed ligand complex of Cuprumuk
dc.subjectпреміксuk
dc.subjectpremixuk
dc.subjectкомбікормuk
dc.subjectcompound feeduk
dc.subjectкролятинаuk
dc.subjectrabbit meatuk
dc.titleВплив згодовування різних сполук Купруму на амінокислотний склад м’яса кролівuk
dc.title.alternativeThe influence of feeding different compounds of copper on the amino acid composition of rabbit meatuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ТЕЗИ нові в ПДФ-275-277.pdf543,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.