Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7545
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Масляєва, Ольга Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Masliaieva, Olha Oleksandrivna | - |
dc.date.accessioned | 2023-05-05T19:29:25Z | - |
dc.date.available | 2023-05-05T19:29:25Z | - |
dc.date.issued | 2016 | - |
dc.identifier.citation | Масляєва О. О. Підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств : дис… канд. екон. наук : [спец]. 08.00.04 – « Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) » / О. О. Масляєва; Дніпропетровський ДАЕУ. – Дніпропетровськ : 2016. – 246 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7545. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7545 | - |
dc.description.abstract | Виробництво високоякісної молочної продукції та ефективність функціонування молокопереробних підприємств є особливо актуальними в умовах поширення інтеграційних процесів. Останніми роками вітчизняні молокопереробні підприємства функціонують в умовах нестабільного конкурентного середовища, що потребує впровадження науковообґрунтованих підходів управління конкурентоспроможністю з метою забезпечення стабільного конкурентного становища господарюючого суб’єкта в стратегічній перспективі. Враховуючи су¬часні ринкові відносини, які характеризуються зростаючою конкуренцією, обмеженим фінансовим забезпеченням товаровиробників, невизначеністю та мінливістю політичних, економічних і соціальних факторів, головним завданням для молокопереробних підприємств стає прийняття ефективних управ¬лінських рішень. Сутність управління конкурентоспроможністю передбачає постійну оцінку та контроль змін, що відбуваються в діяльності підприємства, а також підтримку його здатності до виживання й розвитку в умовах нестійкого зовнішнього середовища. Конкурентоспроможне молокопереробне підприємство повинне не тільки перевершити конкурентів з позицій ефективнішого використання внутрішнього потенціалу, але й володіти гнучкою, адаптивною реакцією на зовнішні можливості й загрози. У цьому аспекті особливої актуальності набуває дослідження науково-методичних та практичних підходів щодо формування й розвитку конкурентоспроможності підприємств молокопереробної галузі. Метою дослідження є обґрунтування теоретико-методичних засад та розробка практичних рекомендацій щодо формування й підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств. Vyrobnytstvo vysokoiakisnoi molochnoi produktsii ta efektyvnist funktsionuvannia molokopererobnykh pidpryiemstv ye osoblyvo aktualnymy v umovakh poshyrennia intehratsiinykh protsesiv. Ostannimy rokamy vitchyzniani molokopererobni pidpryiemstva funktsionuiut v umovakh nestabilnoho konkurentnoho seredovyshcha, shcho potrebuie vprovadzhennia naukovoobgruntovanykh pidkhodiv upravlinnia konkurentospromozhnistiu z metoiu zabezpechennia stabilnoho konkurentnoho stanovyshcha hospodariuiuchoho subiekta v stratehichnii perspektyvi. Vrakhovuiuchy su¬chasni rynkovi vidnosyny, yaki kharakteryzuiutsia zrostaiuchoiu konkurentsiieiu, obmezhenym finansovym zabezpechenniam tovarovyrobnykiv, nevyznachenistiu ta minlyvistiu politychnykh, ekonomichnykh i sotsialnykh faktoriv, holovnym zavdanniam dlia molokopererobnykh pidpryiemstv staie pryiniattia efektyvnykh uprav¬linskykh rishen. Sutnist upravlinnia konkurentospromozhnistiu peredbachaie postiinu otsinku ta kontrol zmin, shcho vidbuvaiutsia v diialnosti pidpryiemstva, a takozh pidtrymku yoho zdatnosti do vyzhyvannia y rozvytku v umovakh nestiikoho zovnishnoho seredovyshcha. Konkurentospromozhne molokopererobne pidpryiemstvo povynne ne tilky perevershyty konkurentiv z pozytsii efektyvnishoho vykorystannia vnutrishnoho potentsialu, ale y volodity hnuchkoiu, adaptyvnoiu reaktsiieiu na zovnishni mozhlyvosti y zahrozy. U tsomu aspekti osoblyvoi aktualnosti nabuvaie doslidzhennia naukovo-metodychnykh ta praktychnykh pidkhodiv shchodo formuvannia y rozvytku konkurentospromozhnosti pidpryiemstv molokopererobnoi haluzi. Metoiu doslidzhennia ye obgruntuvannia teoretyko-metodychnykh zasad ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo formuvannia y pidvyshchennia konkurentospromozhnosti molokopererobnykh pidpryiemstv. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпропетровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств | uk |
dc.subject | pidvyshchennia konkurentospromozhnosti molokopererobnykh pidpryiemstv | uk |
dc.subject | виробництво високоякісної молочної продукції | uk |
dc.subject | vyrobnytstvo vysokoiakisnoi molochnoi produktsii | uk |
dc.subject | молокопереробні підприємства | uk |
dc.subject | molokopererobni pidpryiemstva | uk |
dc.title | Підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств | uk |
dc.title.alternative | Pidvyshchennia konkurentospromozhnosti molokopererobnykh pidpryiemstv | uk |
dc.type | Dissertation | uk |
Розташовується у зібраннях: | Дисертації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ilovepdf_merged (8).pdf | 585,12 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.