Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7545
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМасляєва, Ольга Олександрівна-
dc.contributor.authorMasliaieva, Olha Oleksandrivna-
dc.date.accessioned2023-05-05T19:29:25Z-
dc.date.available2023-05-05T19:29:25Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationМасляєва О. О. Підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств : дис… канд. екон. наук : [спец]. 08.00.04 – « Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) » / О. О. Масляєва; Дніпропетровський ДАЕУ. – Дніпропетровськ : 2016. – 246 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7545.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7545-
dc.description.abstractВиробництво високоякісної молочної продукції та ефективність функціонування молокопереробних підприємств є особливо актуальними в умовах поширення інтеграційних процесів. Останніми роками вітчизняні молокопереробні підприємства функціонують в умовах нестабільного конкурентного середовища, що потребує впровадження науковообґрунтованих підходів управління конкурентоспроможністю з метою забезпечення стабільного конкурентного становища господарюючого суб’єкта в стратегічній перспективі. Враховуючи су¬часні ринкові відносини, які характеризуються зростаючою конкуренцією, обмеженим фінансовим забезпеченням товаровиробників, невизначеністю та мінливістю політичних, економічних і соціальних факторів, головним завданням для молокопереробних підприємств стає прийняття ефективних управ¬лінських рішень. Сутність управління конкурентоспроможністю передбачає постійну оцінку та контроль змін, що відбуваються в діяльності підприємства, а також підтримку його здатності до виживання й розвитку в умовах нестійкого зовнішнього середовища. Конкурентоспроможне молокопереробне підприємство повинне не тільки перевершити конкурентів з позицій ефективнішого використання внутрішнього потенціалу, але й володіти гнучкою, адаптивною реакцією на зовнішні можливості й загрози. У цьому аспекті особливої актуальності набуває дослідження науково-методичних та практичних підходів щодо формування й розвитку конкурентоспроможності підприємств молокопереробної галузі. Метою дослідження є обґрунтування теоретико-методичних засад та розробка практичних рекомендацій щодо формування й підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств. Vyrobnytstvo vysokoiakisnoi molochnoi produktsii ta efektyvnist funktsionuvannia molokopererobnykh pidpryiemstv ye osoblyvo aktualnymy v umovakh poshyrennia intehratsiinykh protsesiv. Ostannimy rokamy vitchyzniani molokopererobni pidpryiemstva funktsionuiut v umovakh nestabilnoho konkurentnoho seredovyshcha, shcho potrebuie vprovadzhennia naukovoobgruntovanykh pidkhodiv upravlinnia konkurentospromozhnistiu z metoiu zabezpechennia stabilnoho konkurentnoho stanovyshcha hospodariuiuchoho subiekta v stratehichnii perspektyvi. Vrakhovuiuchy su¬chasni rynkovi vidnosyny, yaki kharakteryzuiutsia zrostaiuchoiu konkurentsiieiu, obmezhenym finansovym zabezpechenniam tovarovyrobnykiv, nevyznachenistiu ta minlyvistiu politychnykh, ekonomichnykh i sotsialnykh faktoriv, holovnym zavdanniam dlia molokopererobnykh pidpryiemstv staie pryiniattia efektyvnykh uprav¬linskykh rishen. Sutnist upravlinnia konkurentospromozhnistiu peredbachaie postiinu otsinku ta kontrol zmin, shcho vidbuvaiutsia v diialnosti pidpryiemstva, a takozh pidtrymku yoho zdatnosti do vyzhyvannia y rozvytku v umovakh nestiikoho zovnishnoho seredovyshcha. Konkurentospromozhne molokopererobne pidpryiemstvo povynne ne tilky perevershyty konkurentiv z pozytsii efektyvnishoho vykorystannia vnutrishnoho potentsialu, ale y volodity hnuchkoiu, adaptyvnoiu reaktsiieiu na zovnishni mozhlyvosti y zahrozy. U tsomu aspekti osoblyvoi aktualnosti nabuvaie doslidzhennia naukovo-metodychnykh ta praktychnykh pidkhodiv shchodo formuvannia y rozvytku konkurentospromozhnosti pidpryiemstv molokopererobnoi haluzi. Metoiu doslidzhennia ye obgruntuvannia teoretyko-metodychnykh zasad ta rozrobka praktychnykh rekomendatsii shchodo formuvannia y pidvyshchennia konkurentospromozhnosti molokopererobnykh pidpryiemstv.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський ДАЕУuk
dc.subjectпідвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємствuk
dc.subjectpidvyshchennia konkurentospromozhnosti molokopererobnykh pidpryiemstvuk
dc.subjectвиробництво високоякісної молочної продукціїuk
dc.subjectvyrobnytstvo vysokoiakisnoi molochnoi produktsiiuk
dc.subjectмолокопереробні підприємстваuk
dc.subjectmolokopererobni pidpryiemstvauk
dc.titleПідвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємствuk
dc.title.alternativePidvyshchennia konkurentospromozhnosti molokopererobnykh pidpryiemstvuk
dc.typeDissertationuk
Розташовується у зібраннях:Дисертації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ilovepdf_merged (8).pdf585,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.