Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7668
Назва: | Конкурентоспроможність продукції підприємства та обґрунтування концепції її підвищення |
Інші назви: | Konkurentospromozhnist produktsii pidpryiemstva ta obgruntuvannia kontseptsii yii pidvyshchennia |
Автори: | Попова, О. С. Popova, O. S. |
Ключові слова: | підприємство pidpryiemstvo конкурентоспроможність продукції konkurentospromozhnist produktsii управління конкурентоспроможністю upravlinnia konkurentospromozhnistiu підвищення конкурентоспроможністі pidvyshchennia konkurentospromozhnisti |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Попова О. С. Конкурентоспроможність продукції підприємства та обґрунтування концепції її підвищення : магістр. дипломна робота : 051 Економіка / О. С. Попова ; наук. керівник Галаган Т. І. ; Дніпровський держ.аграр.-екон. ун-т, Ф-т менеджменту і маркетингу, Каф. економіки. – Дніпро, 2022. – 70 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7668 |
Короткий огляд (реферат): | Об’єкт дослідження це діяльність ТОВ «АгроЦентр Днiпро». Предмет дослідження - система управління конкурентоспроможністю підприємств. Використані в роботі методи зумовлені метою і завданнями роботи. Зокрема, під час проведення дослідження використано методи: статистичний, методи баз даних, моделювання процесів. Статистичний метод використовувався для характеристики системи показників та моделі оцінки конкурентоспроможності підприємства ТОВ «АгроЦентр Днiпро»; метод баз даних ми використовували для аналізу специфіки програмно-апаратної реалізації інформаційної системи оцінки конкурентоспроможності компанії; метод моделювання процесів – для створення інформаційно-логічної моделі системи оцінки конкурентоспроможності підприємства. Наукова новизна проведеного дослідження полягає у розробці комплексної моделі формування і розвитку підприємства з використанням групи факторів зовнішньо-внутрішнього середовища фірми, що сприяють підвищенню його конкурентоспроможності. Практичне значення являє собою результати дослідження, що можуть бути використані підприємством у розробці комплексної моделі формування і розвитку сільськогосподарського підприємства з використанням групи факторів зовнішньо-внутрішнього середовища фірми, що сприяють підвищенню його конкурентоспроможності. Obiekt doslidzhennia tse diialnist TOV «AhroTsentr Dnipro». Predmet doslidzhennia - systema upravlinnia konkurentospromozhnistiu pidpryiemstv. Vykorystani v roboti metody zumovleni metoiu i zavdanniamy roboty. Zokrema, pid chas provedennia doslidzhennia vykorystano metody: statystychnyi, metody baz danykh, modeliuvannia protsesiv. Statystychnyi metod vykorystovuvavsia dlia kharakterystyky systemy pokaznykiv ta modeli otsinky konkurentospromozhnosti pidpryiemstva TOV «AhroTsentr Dnipro»; metod baz danykh my vykorystovuvaly dlia analizu spetsyfiky prohramno-aparatnoi realizatsii informatsiinoi systemy otsinky konkurentospromozhnosti kompanii; metod modeliuvannia protsesiv – dlia stvorennia informatsiino-lohichnoi modeli systemy otsinky konkurentospromozhnosti pidpryiemstva. Naukova novyzna provedenoho doslidzhennia poliahaie u rozrobtsi kompleksnoi modeli formuvannia i rozvytku pidpryiemstva z vykorystanniam hrupy faktoriv zovnishno-vnutrishnoho seredovyshcha firmy, shcho spryiaiut pidvyshchenniu yoho konkurentospromozhnosti. Praktychne znachennia yavliaie soboiu rezultaty doslidzhennia, shcho mozhut buty vykorystani pidpryiemstvom u rozrobtsi kompleksnoi modeli formuvannia i rozvytku silskohospodarskoho pidpryiemstva z vykorystanniam hrupy faktoriv zovnishno-vnutrishnoho seredovyshcha firmy, shcho spryiaiut pidvyshchenniu yoho konkurentospromozhnosti. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/7668 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра економіки. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Попова О.С..pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.