Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/792
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТкаченко, Олексій Андрійович-
dc.contributor.authorTkatschenko, A. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, O. A.-
dc.contributor.authorTkatschenko, Оleksii-
dc.contributor.authorБілан, Марина Володимирівна-
dc.contributor.authorBilan, Maryna-
dc.contributor.authorЗажарський, Володимир Володимирович-
dc.contributor.authorZazharskiy, Vladymyr-
dc.contributor.authorZazharskiy, Volodymyr-
dc.contributor.authorZazharskyi, Vladymyr-
dc.contributor.authorZazharskyi, Volodymyr-
dc.contributor.authorZazharskiy, V.-
dc.contributor.authorZazharskyi, V.-
dc.contributor.authorZazharskiy, Volodymyr V.-
dc.contributor.authorДавиденко, Павло Олександрович-
dc.contributor.authorDavydenko, Pavel-
dc.contributor.authorDavydenko, Pavlo-
dc.contributor.authorМісків, В. В.-
dc.contributor.authorMiskiv, V.-
dc.contributor.authorКовальов, Анатолій Васильович-
dc.contributor.authorKovalev, A.-
dc.date.accessioned2018-12-17T12:02:46Z-
dc.date.available2018-12-17T12:02:46Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationБіологічні властивості дисоціативних форм M. bovis : морфологічні ознаки та тинкторіальні властивості за температур 3 та 37 оС / [ О. А. Ткаченко, М. В. Білан, В. В. Зажарський та ін. // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 2010. – № 12.– С. 27-30. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/792.uk
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/792-
dc.description.abstractВ роботі показано, що мікобактерії при багаторазових пасажів здатні змінювати характер росту культури на щільному живильному середовищі за температури 37оС зі зміною метаболізму та стимуляцією обмінних процесів мікробної клітини за низьких плюсових температур. Це супроводжується дисоціацією материнської популяції мікобактерій, появою рас збудника з новими морфологічними ознаками та тинкторіальними властивостями. It was set, that mycobacterium after numerous passages can change culture growth’s character on dense nutrient medium at 37oC with change of metabolism and stimulation of genetically conditioned potential ability to exchange processes of microbe call at low positive temperatures. Dissociation of mycobacterium maternal population, appearance of races of exciter with new morphological sings an tincturial properties accompanies this.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпропетровський ДАУuk
dc.subjectM. bovisuk
dc.subjectM. bovisuk
dc.subjectмікобактеріїuk
dc.subjectmycobacteriumuk
dc.subjectтуберкульозuk
dc.subjecttuberculosisuk
dc.subjectдисоціативні формиuk
dc.subjectdissociative formsuk
dc.titleБіологічні властивості дисоціативних форм M. bovis : морфологічні ознаки та тинкторіальні властивості за температур 3 та 37оСuk
dc.title.alternativeBiological properties of dissociative M.bovis forms : morphological sings and tincturial features at 3 and 37oC temperatureuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf2,66 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.