Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/79
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗажарська, Надія Миколаївна-
dc.contributor.authorZazharska, Nadiia-
dc.contributor.authorРяба, Анна Олексіївна-
dc.contributor.authorRyaba, Anna-
dc.date.accessioned2018-06-12T08:07:37Z-
dc.date.available2018-06-12T08:07:37Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЗажарська Н. М. Санітарна якість козиного молока за використання гомеопатичних засобів для доїння / Н. М. Зажарська, А. О. Ряба // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. – Львів, 2016. – Вип. 17, № 1. – С. 72-77. - http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/79uk
dc.identifier.issn2410-9029-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/79-
dc.description.abstractThe influence of homeopathic preparations "Dbayliva doyarochka", "Zorka", "Nizhnodiy" on the milk composition, somatic cell count of goat milk and on the microbiological qualities of the first portions during milking was studied. The use of preparations for milking did not affect the organoleptic qualities of milk, but reduced bacterial contamination and somatic cell count. At the group where the ointment for milking "Dbayliva doyarochka" was used milk yield of goats increased almost 2 times, and the somatic cell count fell more than 3 times as compared to the original index and to the control group at the end of the experiment (P <0.05). At the group of the cream for milking "Zorka" we have noted the increase of milk fat and increasing number of samples with absence of colonies from 20% (before the experiment) to 80% at the end of the experiment (P < 0.05). The use of preparations has led to a reduction in bacterial contamination of milk "Dbayliva doyarochka"— by 71.6%, "Zorka" — by 85.4%, "Nizhnodiy" — by 82.1% compared with the beginning of the experiment. It was found that while reducing of protein in goat milk, freezing temperature increased.Вивчений вплив гомеопатичних препаратів «Дбайлива доярочка», «Зорька», «Ніжнодій» на фізико-хімічні показники, кількість соматичних клітин молока кіз та бактеріальне обсіменіння перших порцій молока при доїнні. Застосування лікарських засобів не вплинуло на органолептичні показники козиного молока, призвело до зниження бактеріального обсіменіння і соматичних клітин. Надій молока кіз, яким застосовували мазь для доїння «Дбайлива доярочка» збільшився майже у 2 рази, а вміст соматичних клітин знизився більше, ніж у 3 рази, у порівнянні з початковим показником і з контрольною групою наприкінці досліду (Р < 0,05). За використання крему для доїння «Зорька» відмічали підвищення вмісту жиру і збільшення кількості проб із відсутністю росту колоній з 20 % (до початку досліду) до 80 % наприкінці досліду (Р < 0,05). Застосування препаратів призвело до зниження бактеріального обсіменіння перших порцій молока при доїнні: «Дбайлива доярочка» — на 71,6 %, «Зорька» — на 85,4%, «Ніжнодій» — на 82,1 %, у порівнянні з початком досліду. Виявлено, що при зниженні вмісту білка в козиному молоці температура замерзання підвищувалась.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДержавний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавокuk
dc.subjectкозине молокоuk
dc.subjectgoat milkuk
dc.subjectфізико-хімічні показникиuk
dc.subjectphysical-chemical parametersuk
dc.subjectсоматичні клітиниuk
dc.subjectsomatic cellsuk
dc.subjectбактеріологічне обсіменінняuk
dc.subjectbacteriological inseminationuk
dc.subjecthomeopathic preparationsuk
dc.subjectгомеопатичні препаратиuk
dc.subject«Дбайлива доярочка», .uk
dc.subject"Dbayliva doyarochka"uk
dc.subject«Зорька»uk
dc.subject"Zorka"uk
dc.subject«Ніжнодій»uk
dc.subject"Nizhnodiy"-
dc.titleСанітарна якість козиного молока за використання гомеопатичних засобів для доїнняuk
dc.title.alternativeSanitary quality of goat milk in the application of the homeopathic preparations for milkinguk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf795,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.