Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8393
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorSytnik, Natalia-
dc.contributor.authorСитник, Наталія-
dc.contributor.authorKorchak, Mykola-
dc.contributor.authorКорчак, Микола-
dc.contributor.authorNekrasov, Serhii-
dc.contributor.authorНекрасов, Сергій-
dc.contributor.authorHerasymenko, Vitalii-
dc.contributor.authorГерасименко, Віталій-
dc.contributor.authorMylostyvyi, Roman-
dc.contributor.authorMilostiviy, Roman-
dc.contributor.authorMilostivyiy, Roman-
dc.contributor.authorMylostyvyi, R. V.-
dc.contributor.authorMylostyvyi, Roman V.-
dc.contributor.authorMylostyvy, R.-
dc.contributor.authorMylostyvyi, R.-
dc.contributor.authorМилостивий, Роман Васильович-
dc.contributor.authorOvsiannikova, Tetiana-
dc.contributor.authorОвсяннікова, Тетяна-
dc.contributor.authorShamota, Tetiana-
dc.contributor.authorШамота, Тетяна-
dc.contributor.authorMohutova, Valentyna-
dc.contributor.authorМогутова, Валентина-
dc.contributor.authorOfilenko, Nataliia-
dc.contributor.authorОфіленко, Наталія-
dc.contributor.authorChoni, Inna-
dc.contributor.authorЧоні, Інна-
dc.date.accessioned2023-09-15T08:09:03Z-
dc.date.available2023-09-15T08:09:03Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationSytnik, N., Korchak, M., Nekrasov, S., Herasymenko, V., Mylostyvyi, R., Ovsiannikova, T., Shamota, T., Mohutova, V., Ofilenko, N., & Choni, I. (2023). Increasing the oxidative stability of linseed oil. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(6 (124)), 35–44. URI : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8393.uk
dc.identifier.issn1729-3774-
dc.identifier.issn1729-4061-
dc.identifier.urihttps://journals.uran.ua/eejet/article/view/284314-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8393-
dc.descriptionМилостивий Роман Васильович https://orcid.org/0000-0002-4450-8813uk
dc.description.abstractThe utilization of metal materials finds widespread appli-cations in various industries, including the aircraft industry, where aluminum alloys are commonly employed. However, metal materials are prone to corrosion under specific con-ditions, necessitating the implementation of corrosion pre-vention methods to decelerate the material's corrosion rate. Corrosion is a process in which the quality of metal deterio-rates due to environmental influences. An effective approach to inhibit corrosion is through anodizing, which involves applying a protective coating to the metal surface, prevent-ing direct contact with the surrounding environment. In this research, the focus was on studying the corrosion rate of alu-minum alloy 2024 using Boric Sulfate Acid Anodizing (BSAA) at 10 volts and immersion times of 10, 15, and 20 minutes, fol-lowed by sealing with acetic acid in a corrosive environment containing 3.5 % NaCl. The main goals were to evaluate the effectiveness of anodizing with and without sealing in low-ering the rate of aluminum corrosion, to compare the effec-tiveness of anodizing with and without sealing, and to cre-ate adsorption models using Langmuir adsorption. Through the examination of the potentiodynamic approach, it was shown that anodizing had an inhibitory impact that was strengthened by sealing. The maximum efficiency of 76 % was attained after 20 minutes of anodizing and sealing at 10 volts. A correlation value of 0.7487 from the Langmuir adsorption modeling was also obtained, pointing to an advantageous adsorption behavior. This research demonstrates how effec-tively anodizing for aluminum alloy 2024 works with and without sealing, especially in a 3.5 % NaCl-corrosive envi-ronment. Об’єктом дослідження є процес окислення лляної олії при підвищеній температурі. Лляна олія є цінною сировиною для хімічної, харчової, косметичної та інших галузей промисловості. Застосування лляної олії ускладнюється інтенсивними процесами окислення, пов'язаними з високим вмістом ненасичених жирних кислот. Тому актуальним завданням є розробка та вдосконалення методів окисної стабілізації лляної олії. Досліджено процес окислення нерафінованої лляної олії (номер CAS 8001-26-1) при температурі 110 °С у вихідному вигляді та з додаванням антиоксидантів. Встановлено вплив концентрацій антиоксидантів (токоферолу, бутилгідроксіанізолу та бутилгідрокситолуолу) у суміші на індукційний період лляної олії. Період індукції визначали методом диференціальної скануючої калориметрії. Загальна концентрація суміші антиоксидантів у кожному досліді становила 0,02 %. Період індукції вихідного масла становив 155,31 хв. Знайдено раціональні співвідношення антиоксидантів у суміші: токоферол: бутилгідроксіанізол (50:50) %; токоферол: бутилгідрокситолуол (50:50) %; токоферол: бутилгідроксіанізол: бутилгідрокситолуол (33,33:33,33:33,33) %. При цьому періоди індукції масла становлять 295,7 хв., 290,1 хв. і 290,2 хв., Визначено показники якості вихідної лляної олії та з додаванням визначених раціональних співвідношень антиоксидантів після 2 годин витримки при температурі 110 °С. Пероксидні числа зразків становили 8,5, 3,2, 3,6, 3,7 ½ O ммоль/кг відповідно. Результати досліджень дають змогу впроваджувати антиоксиданти у виробництво лляної олії в раціональних концентраціях. Це сприятиме збільшенню виробництва лляної олії, стійкої до окислення при підвищених температурах, що дозволить забезпечити різні галузі промисловості високоякісною сировиною.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherPrivate Company Technology Centeruk
dc.subjectoxidation inhibitoruk
dc.subjectінгібітор окисненняuk
dc.subjectlinseed oiluk
dc.subjectлляна оліяuk
dc.subjectfree-rad-ical processuk
dc.subjectвільнорадикальний процесuk
dc.subjectoxidative stabilityuk
dc.subjectокислювальна стійкістьuk
dc.subjectinduction perioduk
dc.subjectіндукційний періодuk
dc.titleIncreasing the oxidative stability of linseed oiluk
dc.title.alternativeПідвищення окислювальної стійкості лляної оліїuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doi10.15587/1729-4061.2023.284314-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації в наукометричній базі Scopus

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
284314-Article Text-663039-1-10-20230911.pdf300,8 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.