Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/840
Назва: Індикація та індентифікація спороносних бактерій з пробіотичною потенцією
Інші назви: Indication and identification of spore-forming bacteria with probiotic potency
Автори: Бібен, Іван Андрійович
Biben, I.
Biben, I. A.
Biben, Ivan
Ключові слова: bac. subtilis
bac. subtilis
пробіотичні культури
probiotic cultures
антагоністична активність
antagonistic activity
транзиторна мікрофлора
transient microflora
біологічні властивості
biological properties
антибіотикорезистентність
resistance to antibiotics
Дата публікації: 2015
Видавництво: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького
Бібліографічний опис: Бібен І. А. Індикація та індентифікація спороносних бактерій з пробіотичною потенцією / І. А. Бібен // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького : Серія «Ветеринарні науки». Серія «Сільськогосподарські науки» / Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького. – 2015. – Т. 17. – № 1(61). –Ч. 2. – С. 314-318. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/840.
Короткий огляд (реферат): З фекалій здорових підсвинків та об’єктів зовнішнього середовища рутинними методами були ізольовані 12 культур сінних бацил у чистому вигляді та вивчені їх основні біологічні властивості. При цьоиу тільки дві культури були повністю апатогенні, у них були відсутні ферменти патогенності – гемолізини та лецитіназа, а при зараженні, у лабораторних тварин інфекційна патологія не розвивалась. Культури бацил володіли типовими для виду морфо-тинкторіальними, культуральними та біохімічними властивостями, на підставі чого згідно короткого визначника бактерій Берджі були ідентифіковані як Bacillus subtilis як штами BI-9 і BI-12. Культури депоновані і проводиться процедура патентування та паспортизації. Депоновані штами сінних бацил проявили виражену антагоністичну активність щодо широкого кола патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів та можуть бути використані як основа для створення пробіотичних препаратів. Из фекальных масс и объектов внешней среды рутинными методами были изолированы 12 культур сенных бацилл в чистом виде и изучены их основные свойства. При этом только две культуры были полностью апатогенны, а именно у них отсутствовали ферменты патогенности –гемолизины и лецитиназа, и при заражении лабораторных животных не возникала инфекционная патология. Культуры бацилл обладали типичными для вида морфо-тинкториальными, культуральными и биохимическим свойствами, на основании чего согласно ключа краткого определителя бактерий Берджи были идентифицированы как Bacillus subtilis и зарегистрированы как штаммы BI-9 и BI-12. Культуры депонированы и проводится процедура патентования и паспортизации. Депонированные штаммы сенных бацилл проявили выраженную антагонистическую активность в отношении широкого круга патогенных и условно-патогенных микроорганизмов и могут быть использованы как основа для создания пробиотических препаратов. Of fecal and environmental objects routine methods were isolated 12 culture bacillus in pure form and study their basic properties. However, only two crops were completely nonpathogenic, namely they have no enzymes pathogenicity -hemolysin and lecithinase, and infection of laboratory animals emerging infectious pathology. Culture bacilli had typical type of morpho-tinctorial, cultural and biochemical properties, whereby according to a key determinant of short Burgi bacteria were identified as Bacillus subtilis strains and registered as BI-9 and BI-12. Culture deposited and held patents and certification procedure. Deposited strains hay bacillus showed pronounced antagonistic activity against a wide range of pathogenic and conditionally pathogenic microorganisms and can be used as a foundation for probiotics.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://cyberleninka.ru/article/n/indikatsiya-i-identifikatsiya-sporonosnyh-bakteriy-s-probioticheskimi-potentsiyami
http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/840
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
9.pdf166,48 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.