Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8422
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКухта, Дарія Романівна-
dc.contributor.authorKukhta, Dariia Romanivna-
dc.date.accessioned2023-09-20T10:19:45Z-
dc.date.available2023-09-20T10:19:45Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationКухта Д. Р. Ефективність виробництва продукції бджільництва в сільськогосподарському виробничому кооперативі ім. Фрунзе Олександрійського району Кіровоградської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Кухта Дарія Романівна ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 54 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8422.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8422-
dc.description.abstractМетою роботи був аналіз ефективності виробництва продукції бджільництва в сільськогосподарському виробничому кооперативі ім. Фрунзе Олександрійського району Кіровоградської області Встановлено, що додатковим видом діяльності кооперативу є виробництво товарного меду, бджолопакетів, бджоломаток, воску, обніжжя та прополісу. В 2022 р. пасіка СВК ім. Фрунзе нараховувала 70 сімей української степової породи бджіл. У 2022 році в господарстві було отримано 2128 кг меду, при цьому одна сім’я в середньому забезпечувала 30,4 кг. Гуртова реалізація меду дала можливість господарству отримати 64680 грн. або 55,6 % від загальної виручки. Найбільшу виручку, в розмірі 30000 тис грн. (25,8 % від загальної) господарству принесла реалізація бджолопакетів. Найменшу виручку – 3750-5250 грн. господарство отримало від реалізації маток та воску – 3,2-4,5 %. Значну частину доходу приносить продаж бджолиних сімей – 12500 грн., що становить 10,8 % від валового доходу. Metoiu roboty buv analiz efektyvnosti vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstva v silskohospodarskomu vyrobnychomu kooperatyvi im. Frunze Oleksandriiskoho raionu Kirovohradskoi oblasti Vstanovleno, shcho dodatkovym vydom diialnosti kooperatyvu ye vyrobnytstvo tovarnoho medu, bdzholopaketiv, bdzholomatok, vosku, obnizhzhia ta propolisu. V 2022 r. pasika SVK im. Frunze narakhovuvala 70 simei ukrainskoi stepovoi porody bdzhil. U 2022 rotsi v hospodarstvi bulo otrymano 2128 kh medu, pry tsomu odna simia v serednomu zabezpechuvala 30,4 kh. Hurtova realizatsiia medu dala mozhlyvist hospodarstvu otrymaty 64680 hrn. abo 55,6 % vid zahalnoi vyruchky. Naibilshu vyruchku, v rozmiri 30000 tys hrn. (25,8 % vid zahalnoi) hospodarstvu prynesla realizatsiia bdzholopaketiv. Naimenshu vyruchku – 3750-5250 hrn. hospodarstvo otrymalo vid realizatsii matok ta vosku – 3,2-4,5 %. Znachnu chastynu dokhodu prynosyt prodazh bdzholynykh simei – 12500 hrn., shcho stanovyt 10,8 % vid valovoho dokhodu.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський ДАЕУuk
dc.subjectвиробництво прополісуuk
dc.subjectvyrobnytstvo propolisuuk
dc.subjectвиробництво продукції бджільництваuk
dc.subjectvyrobnytstvo produktsii bdzhilnytstvauk
dc.subjectвиробництво товарного медуuk
dc.subjectvyrobnytstvo tovarnoho meduuk
dc.subjectвиробництво бджолопакетівuk
dc.subjectvyrobnytstvo bdzholopaketivuk
dc.subjectвиробництво бджоломатокuk
dc.subjectvyrobnytstvo bdzholomatokuk
dc.subjectвиробництво воскуuk
dc.subjectvyrobnytstvo voskuuk
dc.subjectвиробництво обніжжяuk
dc.subjectvyrobnytstvo obnizhzhiauk
dc.titleЕфективність виробництва продукції бджільництва в сільськогосподарському виробничому кооперативі ім. Фрунзе Олександрійського району Кіровоградської областіuk
dc.title.alternativeEfektyvnist vyrobnytstva produktsii bdzhilnytstva v silskohospodarskomu vyrobnychomu kooperatyvi im. Frunze Oleksandriiskoho raionu Kirovohradskoi oblastiuk
dc.typeOtheruk
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кухта Д.Р..pdf411,68 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.