Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8477
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Панченко, Сергій Володимирович | - |
dc.contributor.author | Panchenko, Serhii Volodymyrovych | - |
dc.date.accessioned | 2023-09-27T13:21:26Z | - |
dc.date.available | 2023-09-27T13:21:26Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Панченко С. В. Технологія вівчарства в фермерському господарстві «Ковальчук» Кам'янського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Панченко Сергій Володимирович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 61 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8477. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8477 | - |
dc.description.abstract | Метою кваліфікаційної роботи було вивчення технології виробництва продукції вівчарства в ФГ «Ковальчук» Кам'янського району Дніпропетровської області. Встановлено, що в господарстві утримують овець романівської породи, відповідно виробляють і реалізують баранину, вовну, овчини, репродуктивний молодняк. Загальне поголів’я у 2022 році складало 510 гол., в т.ч. вівцематки 210 гол. Жива маса баранів-плідників досягає 73,3 кг, вівцематок – 51,1 кг. Показник плодючості вівцематок знаходиться на рівні 178,4 – 181,9 %, збереженість ягнят до відлучення – 96,0-96,5 %. Найінтенсивніший приріст живої маси спостерігається у ягнят до 30-денного віку, складає від 180,0 до 225,0 г за добу, і залежить, поряд з іншими факторами, від кількості ягнят в приплоді. В подальшому абсолютний приріст зменшується і знаходиться на рівні 2,8 – 3,3 кг за місяць до 120 денного віку. Умови годівлі й утримання овець відповідають нормам, встановленим для овець даного напряму продуктивності. Господарство має міцну кормову базу. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty bulo vyvchennia tekhnolohii vyrobnytstva produktsii vivcharstva v FH «Kovalchuk» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Vstanovleno, shcho v hospodarstvi utrymuiut ovets romanivskoi porody, vidpovidno vyrobliaiut i realizuiut baranynu, vovnu, ovchyny, reproduktyvnyi molodniak. Zahalne poholivia u 2022 rotsi skladalo 510 hol., v t.ch. vivtsematky 210 hol. Zhyva masa baraniv-plidnykiv dosiahaie 73,3 kh, vivtsematok – 51,1 kh. Pokaznyk plodiuchosti vivtsematok znakhodytsia na rivni 178,4 – 181,9 %, zberezhenist yahniat do vidluchennia – 96,0-96,5 %. Naiintensyvnishyi pryrist zhyvoi masy sposterihaietsia u yahniat do 30-dennoho viku, skladaie vid 180,0 do 225,0 h za dobu, i zalezhyt, poriad z inshymy faktoramy, vid kilkosti yahniat v pryplodi. V podalshomu absoliutnyi pryrist zmenshuietsia i znakhodytsia na rivni 2,8 – 3,3 kh za misiats do 120 dennoho viku. Umovy hodivli y utrymannia ovets vidpovidaiut normam, vstanovlenym dlia ovets danoho napriamu produktyvnosti. Hospodarstvo maie mitsnu kormovu bazu. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | годівля й утримання овець | uk |
dc.subject | hodivlia y utrymannia ovets | uk |
dc.subject | вівчарство | uk |
dc.subject | vivcharstvo | uk |
dc.subject | технологія виробництва продукції вівчарства | uk |
dc.subject | tekhnolohiia vyrobnytstva produktsii vivcharstva | uk |
dc.subject | вівці романівської породи | uk |
dc.subject | vivtsi romanivskoi porody | uk |
dc.title | Технологія вівчарства в фермерському господарстві «Ковальчук» Кам'янського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Tekhnolohiia vivcharstva v fermerskomu hospodarstvi «Kovalchuk» Kamianskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Панченко С.В..pdf | 838,41 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.