Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8657
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Хапанков, Микита Євгенович | - |
dc.contributor.author | Khapankov, Mykyta Yevhenovych | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-20T17:16:22Z | - |
dc.date.available | 2023-11-20T17:16:22Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Хапанков М. Є. Технологія виробництва козиного молока в фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Хапанков Микита Євгенович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2023. – 56 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8657. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/8657 | - |
dc.description.abstract | Метою кваліфікаційної роботи був аналіз технології виробництва молока кіз зааненської породи в фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області. Основним напрямом виробничої спрямованості ФГ «Головко В.В.» є утримання та розведення кіз зааненської породи, а також вирощування с.-г. культур, що дає можливість забезпечити повноцінність годівлі продуктивного стада. Загальне поголів’я різних статево-вікових груп за 2022 р. досягло рівня 346 гол. Молочне стадо формують козематки в кількості 105 гол. Встановлено, що у 6 та 24-місячному віці цапи-плідники мали живу масу на рівні 25,4 й 74,5 кг, козематки відповідно – 21,6 й 54,7 кг. Середній надій молока за лактацію досягає 610,5 кг на козематку. Молоко кіз, які утримуються в господарстві, характеризується високим рівнем вмісту жиру та білка в молоці, відповідно 4,56 та 3,75. За останні два роки в господарстві на 100 запліднених козематок було отримано 198-201 гол. козенят, а середньодобовий приріст у молодняку кіз на відгодівлі коливався в межах 102,5-112,5 г. У господарстві практикується пасовищно-стійлова система утримання кіз, застосовують малоконцентратний тип годівлі. Metoiu kvalifikatsiinoi roboty buv analiz tekhnolohii vyrobnytstva moloka kiz zaanenskoi porody v fermerskomu hospodarstvi «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Osnovnym napriamom vyrobnychoi spriamovanosti FH «Holovko V.V.» ye utrymannia ta rozvedennia kiz zaanenskoi porody, a takozh vyroshchuvannia s.-h. kultur, shcho daie mozhlyvist zabezpechyty povnotsinnist hodivli produktyvnoho stada. Zahalne poholivia riznykh statevo-vikovykh hrup za 2022 r. dosiahlo rivnia 346 hol. Molochne stado formuiut kozematky v kilkosti 105 hol. Vstanovleno, shcho u 6 ta 24-misiachnomu vitsi tsapy-plidnyky maly zhyvu masu na rivni 25,4 y 74,5 kh, kozematky vidpovidno – 21,6 y 54,7 kh. Serednii nadii moloka za laktatsiiu dosiahaie 610,5 kh na kozematku. Moloko kiz, yaki utrymuiutsia v hospodarstvi, kharakteryzuietsia vysokym rivnem vmistu zhyru ta bilka v molotsi, vidpovidno 4,56 ta 3,75. Za ostanni dva roky v hospodarstvi na 100 zaplidnenykh kozematok bulo otrymano 198-201 hol. kozeniat, a serednodobovyi pryrist u molodniaku kiz na vidhodivli kolyvavsia v mezhakh 102,5-112,5 h. U hospodarstvi praktykuietsia pasovyshchno-stiilova systema utrymannia kiz, zastosovuiut malokontsentratnyi typ hodivli. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | молоко кіз | uk |
dc.subject | moloko kiz | uk |
dc.subject | технологія виробництва козиного молока | uk |
dc.subject | tekhnolohiia vyrobnytstva kozynoho moloka | uk |
dc.subject | кози зааненської породи | uk |
dc.subject | kozy zaanenskoi porody | uk |
dc.subject | утримання та розведення кіз | uk |
dc.subject | utrymannia ta rozvedennia kiz | uk |
dc.subject | козематки | uk |
dc.subject | kozematky | uk |
dc.title | Технологія виробництва козиного молока в фермерському господарстві «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області | uk |
dc.title.alternative | Tekhnolohiia vyrobnytstva kozynoho moloka v fermerskomu hospodarstvi «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Хапанков М.Є..pdf | 460,52 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.