Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/87
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗажарська, Надія Миколаївна-
dc.contributor.authorZazharska, Nadiia-
dc.contributor.authorКостюченко Катерина Г-
dc.contributor.authorKostiuchenko, Kateryna-
dc.contributor.authorБілоголовська О. Ю.-
dc.contributor.authorBilogolovska, Olexandra-
dc.date.accessioned2018-06-13T07:57:05Z-
dc.date.available2018-06-13T07:57:05Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationЗажарська Н. М. Вміст імуноглобулінів у овечому і козиному молозиві / Н. М. Зажарська, К. Г. Костюченко, О. Ю. Білоголовська // Вісник ЖНАЕУ. Ветеринарна медицина. – Житомир, 2017. – № 2(63). – Т. 3. – С 88-93. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/87.uk
dc.identifier.issn2518-7279-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/87-
dc.description.abstractThe changes of organoleptic, physical-chemical parameters and concentration of immunoglobulin were studied in sheep and goat colostrums. On the first day of lactation content of lactose, protein, dry non-fat milk solids and density in colostrum of sheep were significantly higher compared to the fourth day (P <0,01). The electrical conductivity tends to increase on the second day by 55,8% (P <0,05), on the third day – by 69,0% (P <0,05), and the fourth – by 80, 6% (P <0,05) in comparison with the first yield. Starting from the second to the seventh day of lactation, a gradual decrease of immunoglobulin concentration was observed. The highest concentration of immunoglobulin in sheep colostrums was noticed on the first day of lactation 25,45±3,63 mg/ml. During the period from second to seventh day of lactation the concentrations of immunoglobulin significantly decreased in sheep and goat colostrums compared to the first colostrums yield (P<0,001 and P<0,05 respectively). Були вивчені зміни органолептичних, основних фізико-хімічних показників та концентрації імуноглобулінів у овечому та козиному молозиві. В перший день лактації вміст білка, лактози, сухого знежиреного молочного залишку та густина в молозиві овець були значно більшими у порівнянні до показників четвертого дня (Р<0,01). Навпаки, у порівнянні з першим надоєм електропровідність має тенденцію збільшуватись: на другий день – на 55,8% (Р<0,05), на третій день – на 69,0% (Р<0,05), а на четвертий – на 80,6% (Р<0,05). Найбільший вміст імуноглобулінів відмічений в перший день лактації в овечому молозиві – 25,45±3,63 мг/мл, в козиному – 15,79±4,60 мг/мл. Починаючи з другого до сьомого дня лактації концентрація імуноглобулінів в козиному і овечому молозиві вірогідно зменшується відносно першого надою.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЖитомирський національний аграрно-екологічний університетuk
dc.subjectовече молозивоuk
dc.subjectsheep colostrumuk
dc.subjectкозине молозивоuk
dc.subjectgoat colostrumuk
dc.subjectперіод лактаціїuk
dc.subjectlactation perioduk
dc.subjectелектропровідністьuk
dc.subjectelectrical conductivityuk
dc.subjectімуноглобуліниuk
dc.subjectimmunoglobulinsuk
dc.subjectбілокuk
dc.subjectproteinuk
dc.subjectлактозаuk
dc.subjectlactoseuk
dc.titleВміст імуноглобулінів у овечому і козиному молозивіuk
dc.title.alternativeThe concentration of immunoglobulin in sheep and goat colostrumsuk
dc.typeArticleuk
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття 2.pdf902,75 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.