Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/896
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГончарова, Олена Вікторівна-
dc.contributor.authorHoncharova, Olena-
dc.contributor.authorHoncharova, O.-
dc.contributor.authorТушницька, Наталія Йосифівна-
dc.contributor.authorTushnytska, Nataliya-
dc.date.accessioned2019-02-12T10:06:48Z-
dc.date.available2019-02-12T10:06:48Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationГончарова О. В. Фізіологічне обґрунтування використання нетрадиційного методу обробки сировини в аквакультурі / О. В. Гончарова, Н. Й. Тушницька // Рибогосподарська наука України / Інститут рибного господарства Національної академії аграрних наук України. – 2018. – № 1. – C. 54-64. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/896.uk
dc.identifier.issn2312-9581 (ONLINE)-
dc.identifier.issn2075-1508 (PRINT)-
dc.identifier.urihttp://oaji.net/articles/2017/2115-1522065787.pdf-
dc.identifier.urihttp://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/896-
dc.description.abstractВстановлено, що запропонований метод попередньої нетрадиційної обробки спіруліни впродовж періоду її культивування та введення її до складу раціону коропа та тиляпії сприяє активації метаболічних процесів, поліпшенню показників розвитку риб протягом 60‐ти діб. При культивуванні Spirulina рlatensis з використанням плазмохімічно активованої води спостерігається позитивний вплив на динамічність її розвитку, про що свідчить більш активніший процес фотосинтезу та вища загальна біомаса в дослідній групі. В роботі вперше представлено удосконалений спосіб попередньої обробки культури Spirulina рlatensis плазмохімічно активованою водою для подальшого її згодування досліджуваним гідробіонтам. Встановлений позитивний вплив такого способу підгодівлі на функціональний стан організму коропа і тиляпії, перебіг адаптаційнокомпенсаторних реакцій в онтогенезі. Запропонований метод надасть можливість прискорити темпи росту гідробіонтів, поліпшити перебіг фізіолого‐біохімічних процесів з максимальним використанням потенціалу організму риб на етапах росту, а також знизити собівартість комбікормів. It was found that the proposed method of non‐traditional processing of feed resource for hydrobionts promoted the activation of metabolic processes, contributed to the improvement of fish development indices. During the process of cultivation of Spirulina рlatensis, the use of plasmachemically activated water had a positive effect on the dynamics of development. This article presents for the first time the results of a positive effect of the pretreatment of Spirulina Platensis culture with plasma‐chemically activated water for its feeding to hydrobionts. A positive effect of this method of feeding on the functional status of fish organism and the process of adaptation‐compensatory mechanisms in ontogenesis has been found. The proposed method will provide an opportunity to improve the rate of the development of hydrobionts, physiological and biochemical processes with the maximum utilization of the potential of fish organism at the stages of active growth, and also to reduce the cost of artificial feeds.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherІнститут рибного господарства Національної академії аграрних наук Україниuk
dc.subjectгідробіонтиuk
dc.subjecthydrobiontsuk
dc.subjectспірулінаuk
dc.subjectspirulinauk
dc.subjectобробка плазмохімічно активованою водоюuk
dc.subjectprocessing with plasma‐chemically activated wateruk
dc.subjectшвидкість росту в онтогенезіuk
dc.subjectgrowth rate in ontogenesisuk
dc.subjectфункціональний статус організмуuk
dc.subjectfunctional status of organismuk
dc.titleФізіологічне обгрунтування використання нетрадиційного методу обробки сировини в аквакультуріuk
dc.title.alternativePhysiological justification for using an unconventional method for processing raw material in aquacultureuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.15407/fsu2018.01.054-
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf720,35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.