Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9366
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Юревич, Денис Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Yurevych, Denys Anatoliiovych | - |
dc.date.accessioned | 2024-02-29T14:11:41Z | - |
dc.date.available | 2024-02-29T14:11:41Z | - |
dc.date.issued | 2023 | - |
dc.identifier.citation | Юревич Д. А. Ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за якістю рибної продукції в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області: кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Магістр» : 207 , Водні біоресурси та аквакультура / Юревич Денис Анатолійович ; наук. керівник Горчанок А. В. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. водних біоресурсів та аквакультури. – Дніпро, 2023. – 60 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9366. | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9366 | - |
dc.description.abstract | Власні дослідження представлені результатами досліду з динаміки зміни гідрохімічних показників якості води у ставках. Досліджували вплив гідрохімічних показників на зростання та збільшення маси тіла риби, вивчали сезонну динаміку розподілу бактерій по акваторії рибницького ставка. Визначали якісні показники м’яса риби. Доведено, що з більшої риби, яка потрапляє на переробку, вихід кінцевої продукції вищий, ніж у риби з меншим показником середньої ваги тіла. Витрата сировини на одиницю продукції холодного копчення була вищою при переробці риби з нижчою середньо штучною масою. При порівнянні найбільшої навіски (1500 г) і найменшої (700 г) різниця у витратах сировини на одиницю продукції становила 0,15 кг (8,2 %). Отже, переробка більшого коропа знижує витрати сировини на одиницю продукції. Встановлено, що найбільші прирости маси тіла коропа відзначалися в ставках при вмісті аміаку в межах 0,025–0,074 мг/л, кисню не менше 4,45–5,7 мг/л, температура води – 18,5–22,0°С, жорсткість води – 2,7–3,9 мг-екв/л. Vlasni doslidzhennia predstavleni rezultatamy doslidu z dynamiky zminy hidrokhimichnykh pokaznykiv yakosti vody u stavkakh. Doslidzhuvaly vplyv hidrokhimichnykh pokaznykiv na zrostannia ta zbilshennia masy tila ryby, vyvchaly sezonnu dynamiku rozpodilu bakterii po akvatorii rybnytskoho stavka. Vyznachaly yakisni pokaznyky miasa ryby. Dovedeno, shcho z bilshoi ryby, yaka potrapliaie na pererobku, vykhid kintsevoi produktsii vyshchyi, nizh u ryby z menshym pokaznykom serednoi vahy tila. Vytrata syrovyny na odynytsiu produktsii kholodnoho kopchennia bula vyshchoiu pry pererobtsi ryby z nyzhchoiu seredno shtuchnoiu masoiu. Pry porivnianni naibilshoi navisky (1500 h) i naimenshoi (700 h) riznytsia u vytratakh syrovyny na odynytsiu produktsii stanovyla 0,15 kh (8,2 %). Otzhe, pererobka bilshoho koropa znyzhuie vytraty syrovyny na odynytsiu produktsii. Vstanovleno, shcho naibilshi pryrosty masy tila koropa vidznachalysia v stavkakh pry vmisti amiaku v mezhakh 0,025–0,074 mh/l, kysniu ne menshe 4,45–5,7 mh/l, temperatura vody – 18,5–22,0°S, zhorstkist vody – 2,7–3,9 mh-ekv/l. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Дніпровський ДАЕУ | uk |
dc.subject | рибна продукція | uk |
dc.subject | rybna produktsiia | uk |
dc.subject | контроль | uk |
dc.subject | kontrol | uk |
dc.subject | якість | uk |
dc.subject | yakist | uk |
dc.subject | короп | uk |
dc.subject | korop | uk |
dc.subject | переробка | uk |
dc.subject | pererobka | uk |
dc.title | Ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за якістю рибної продукції в умовах приватного акціонерного товариства «Дніпровська хвиля» Кременчуцького району Полтавської області | uk |
dc.title.alternative | Veterynarno-sanitarnyi kontrol i nahliad za yakistiu rybnoi produktsii v umovakh pryvatnoho aktsionernoho tovarystva «Dniprovska khvylia» Kremenchutskoho raionu Poltavskoi oblasti | uk |
dc.type | Other | uk |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра водних біоресурсів та аквакультури. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Юревич Д. А..pdf | 1,34 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.