Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/947
Title: | Технологічні аспекти отримання органічної продукції в аквакультурі |
Other Titles: | Technological aspects of organic production products in aquaculture |
Authors: | Гончарова, Олена Вікторівна Honcharova, Olena Honcharova, O. |
Keywords: | гідробіонти hydrobionts аквакультура aquaculture органічне виробництво organic production технології technologies |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Інститут рибного господарства НААН України |
Citation: | Гончарова О. В. Технологічні аспекти отримання органічної продукції в аквакультурі / О. В. Гончарова // Сучасні проблеми раціонального використання водних біоресурсів: зб. матеріалів I Міжнар. наук.-практ. конф. ( Київ, 15-17 трав. 2018 р.) / Інститут рибного господарства НААН України. – Київ : Інститут рибного господарства НААН України, 2018. – С. 67-70. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/947. |
Abstract: | Представлені данні щодо морфо-функціонального стану крові риб, хімічного аналізу кормів (стандартних та органічних), білкового обміну. Встановлено, що технологічні процеси включають максимальний контроль кожної ланки «від початку вирощування риб до надходження готової продукції до столу споживача». Продукція, що має маркування «органічна» повністю відповідає діючим стандартам у Франції. Найчастіше господарства використовували сертифіковані власні цехи для обробки та маркування, фасування вже готової рибної продукції. Спеціалізація господарства зумовлювала і асортимент продукції. Органічна продукція мала вдвічі вищу реалізаційну цінову політику. Presented data on the morpho-functional status of blood of fish, chemical analysis of feed (standard and organic), protein metabolism. It has been established that technological processes include the maximum control of each level "from the beginning of growing fish to the receipt of finished products to the consumer's table". Products labeled "organic" are fully in line with current standards in France. Most often farms used their own certified workshops for processing and labeling, packaging of ready-made fish products. Specialization of the economy also led to the assortment of products. Organic products had twice the highest selling price. |
URI: | http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/947 |
ISBN: | 978-617-7457-59-5 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.