Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9847
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПавленко, Олена Сергіївна-
dc.contributor.authorPavlenko, Оlena-
dc.date.accessioned2024-06-14T04:54:38Z-
dc.date.available2024-06-14T04:54:38Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПавленко О. С. Рушійні механізми декарбонізації в галузі тваринництва / О. С. Павленко // Агросвіт. – 2024. – № 8. – С. 64-70. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9847uk
dc.identifier.issnISSN 2306-6792-
dc.identifier.urihttps://www.nayka.com.ua/index.php/agrosvit/article/view/3452/3486-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9847-
dc.description.abstractУ статті визначено, що глобальне потепління є однією з найбільших загроз сучасності, і його вплив на сільське господарство стає все більш очевидним. А система годівлі при вирощуванні сільськогосподарських тварин та використання азотних добрив в аграрному виробництві, є основними джерелами цих газів. За результатами дослідження прогнозовано майбутній стан сільського господарства з урахуванням глобального зростання чисельності населення та збільшення попиту на продукти харчування. Ідентифіковано проблеми галузі сільського господарства, які зумовлені викидами метан та оксиду азоту у тваринництві. Акцентовано на необхідності упровадження інтегрованих підходів та різноманітних стратегій досягнення декарбонізації сільського господарства та забезпечення його сталого розвитку. Обгрунтовано науково-практичні підходи додекарбонізації сільського господарства, які передбачають виробництво біогазу з метану, додавання водоростей та пробіотиків до раціону тварин, генетичне редагування та вирощування м'яса в лабораторних умовах. The annotation focuses on exploring various mechanisms aimed at decarbonizing livestock production systems. Livestock farming contributes significantly to greenhouse gas emissions, particularly methane and nitrous oxide, posing environmental challenges. The annotation delves into innovative approaches and strategies to mitigate these emissions and promote sustainability in livestock agriculture. It discusses the pressing need for decarburization due to the escalating global demand for livestock products and the associated environmental impacts. The annotation highlights the urgency of addressing methane emissions, primarily from enteric fermentation and manure management, which are major contributors to livestock-related greenhouse gas emissions. Various decarbonization options are explored, including methane capture/utilization and feed modification, which can significantly reduce emissions from livestock farming. Methane capture technologies, such as anaerobic digesters, are discussed as effective means of converting biogas emissions into renewable energy sources, thereby mitigating methane emissions from manure. Additionally, the annotation delves into the potential of feed additives and probiotics to reduce methane production in livestock digestion. It examines ongoing research efforts, such as the use of seaweed in cattle feed, and the development of probioticsaimed at decreasing methane emissions while enhancing productivity and animal health. Genetic breeding approaches are also discussed, focusing on selecting livestock breeds with lower methane production traits. Emerging technologies, such as genome sequencing, offer opportunities to identify and breed animals with reduced methane emissions, contributing to long-term decarburization efforts in livestock agriculture. Furthermore, the annotation addresses the concept of clean meat production as an alternative to conventional livestock farming. It explores the potential of lab-grown meat to eliminate methane emissions associated with traditional meat production while addressing concerns related to animal welfare and antibiotic use. Overall, the annotation underscores the importance of implementing diverse decarbonization mechanisms in livestock agriculture to mitigate greenhouse gas emissions effectively. By exploring innovative solutions ranging from methane capture technologies to genetic breeding and clean meat production, the annotation aims to provide insights into sustainable practices for reducing the environmental footprint of livestock farming.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherДніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`uk
dc.subjectзелена економікаuk
dc.subjectgreen economyuk
dc.subjectсталістьuk
dc.subjectsustainabilityuk
dc.subjectекологічний слідuk
dc.subjectenvironmental footprintuk
dc.subjectдекарбонізаціяuk
dc.subjectdecarbonizationuk
dc.subjectтваринництвоuk
dc.subjectlivestock productionuk
dc.subjectвикиди парникових газівuk
dc.subjectgreenhouse gas emissionsuk
dc.subjectзахоплення метануuk
dc.subjectmethane captureuk
dc.subjectмодифікація кормівuk
dc.subjectfeed modificationuk
dc.subjectгенетичне виведенняuk
dc.subjectgenetic breedinguk
dc.subjectкультивоване м'ясоuk
dc.subjectclean meatuk
dc.titleРушійні механізми декарбонізації в галузі тваринництваuk
dc.title.alternativeDecarbonization mechanisms in livestockuk
dc.typeArticleuk
dc.identifier.doiDOI: 10.32702/2306-6792.2024.8.64-
Розташовується у зібраннях:Агросвіт

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
A+8-2024_St9.pdf761,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.