Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9966
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДєжкіна, Н. О.-
dc.contributor.authorDiezhkina, N. O.-
dc.date.accessioned2024-07-29T15:28:03Z-
dc.date.available2024-07-29T15:28:03Z-
dc.date.issued2024-04-
dc.identifier.citationДєжкіна Н. О. Морфофункціональний стан печінки і нирок щурів за впливу плодів кмину (Fructus carvi) на тлі високожирового раціону / Н. О. Дєжкіна ; наук. керівник Лєщова М. О. // Національні та міжнародні практики в ветеринарній медицині : зб. матеріалів Всеукр. конф. здобувачів вищої освіти і молодих науковців ( Одеса, 25-26 квіт. 2024 р. ) / Одеський ДАУ. – 2024. – С. 41-43. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9966.uk
dc.identifier.urihttps://osau.edu.ua/wp-content/uploads/2024/04/ZBIRNYK-konf-25-26.04.24-FVM.pdf-
dc.identifier.urihttps://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/9966-
dc.description.abstractУ лабораторних щурів, які упродовж 30-добового експерименту отримували плоди кмину (Fructus carvi) в складі високожирового раціону морфофункціональний стан печінки і нирок залишився високим. Суттєвий вплив на масові показники органів і біохімічні показники крові мало додавання 0,5% плодів кмину. У тварин знизилася абсолютна маса і масовий коефіцієнт нирок та підвищився рівень загального білку крові, порівняно і з контрольною і другою дослідною (2% плодів кмину) групами. Тому плоди кмину (Fructus carvi) є перспективною лікарською рослиною, але застосування її при порушенні обміну речовин, зумовленому незбалансованим раціоном, потребують подальших ретельних досліджень. U laboratornykh shchuriv, yaki uprodovzh 30-dobovoho eksperymentu otrymuvaly plody kmynu (Fructus carvi) v skladi vysokozhyrovoho ratsionu morfofunktsionalnyi stan pechinky i nyrok zalyshyvsia vysokym. Suttievyi vplyv na masovi pokaznyky orhaniv i biokhimichni pokaznyky krovi malo dodavannia 0,5% plodiv kmynu. U tvaryn znyzylasia absoliutna masa i masovyi koefitsiient nyrok ta pidvyshchyvsia riven zahalnoho bilku krovi, porivniano i z kontrolnoiu i druhoiu doslidnoiu (2% plodiv kmynu) hrupamy. Tomu plody kmynu (Fructus carvi) ye perspektyvnoiu likarskoiu roslynoiu, ale zastosuvannia yii pry porushenni obminu rechovyn, zumovlenomu nezbalansovanym ratsionom, potrebuiut podalshykh retelnykh doslidzhen.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherОдеський ДАУuk
dc.subjectплоди кминуuk
dc.subjectFructus carviuk
dc.subjectморфофункціональний стан печінки і нирокuk
dc.subjectmorfofunktsionalnyi stan pechinky i nyrokuk
dc.subjectбіохімічні показники кровіuk
dc.subjectbiokhimichni pokaznyky kroviuk
dc.titleМорфофункціональний стан печінки і нирок щурів за впливу плодів кмину (Fructus carvi) на тлі високожирового раціонуuk
dc.title.alternativeMorfofunktsionalnyi stan pechinky i nyrok shchuriv za vplyvu plodiv kmynu (Fructus carvi) na tli vysokozhyrovoho ratsionuuk
dc.typeConference abstractsuk
Розташовується у зібраннях:Публікації бакалаврів, магістрів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ZBIRNYK-41-43.pdf184,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.