Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/998
Назва: Тропізм мікобактерій та його обумовленість факторами Х5 живильного середовища
Інші назви: Tropism of mycobacterium and its condition due to factors of X5 nutrient medium
Автори: Короленко, Леонід Семенович
Korolenko, L.
Бусол, Володимир Олександрович
Busol, V.
Ткаченко, Олексій Андрійович
Tkatschenko, Оleksii
Tkatschenko, O. A.
Tkatschenko, A. A.
Драган, Наталія
Drahan, N.
Ткаченко, Лілія
Tkachenko, L.
Ключові слова: мікобактерії
mycobacterium
M. bovis
M. bovis
туберкульоз
tuberculosis
живильне середовище
nutrient medium
Дата публікації: 1997
Видавництво: Ветінформ
Бібліографічний опис: Тропізм мікобактерій та його обумовленість факторами Х5 живильного середовища / [ Л. Короленко, В. Бусол , О. Ткаченко та ін. ] // Ветеринарна медицина України / Ветінформ. – 1997. – № 12. – С. 16-17. – Режим доступу : http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/998.
Короткий огляд (реферат): Оптимальним середовищем для репродукції мікобактерій є штучне живильне середовище, в якому показник Х5 на 0,7–0,8 умовних одиниць менше, ніж у виготовленому ІЕІКВМ УААН. Оптимальним тканинним середовищем для виживання та репродукції мікобактерій у випадку загального зниження в організмі показника Х5 є лімфатичні вузли легень, голови та легені, рівень фактора Х5 в яких природно відповідає біологічним потребам збудників. An optimal medium for the reproduction of mycobacteria is an artificial nutrient medium in which the index X5 is 0.7-0.8 units lower than that produced by IEIKVM UAAS. The optimal tissue environment for the survival and reproduction of mycobacteria in the case of a general reduction in the body of the indicator X5 are lymph nodes of the lung, head and lungs, factor X5 level which naturally corresponds to the biological needs of pathogens.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.dsau.dp.ua/jspui/handle/123456789/998
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
26.pdf1,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.