Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10798
Назва: | Підвищення мʼясної продуктивності курчат-бройлерів |
Інші назви: | Pidvyshchennia mʼiasnoi produktyvnosti kurchat-broileriv |
Автори: | Лиша, Наталя Lysha, Natalia |
Ключові слова: | курчата-бройлери kurchata-broilery м'ясна продуктивність miasna produktyvnist птахівництво ptakhivnytstvo |
Дата публікації: | лис-2024 |
Видавництво: | ЗВО «Подільський державний університет» |
Бібліографічний опис: | Лиша Н. Підвищення мʼясної продуктивності курчат-бройлерів / Н. Лиша ; наук. керівник Лесновська О. В. // Стан та перспективи виробництва, переробки і використання продукції тваринництва : матеріали ХІ Міжнар. наук. конф. студентської та учнівської молоді ( Кам’янець-Подільський, 21 листоп. 2024 р. ) / ЗВО «Подільський державний університет». – Кам’янець Подільський, 2024. – С. 35-35. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10798. |
Короткий огляд (реферат): | У курчат-бройлерів, які отримували кормовий підкислювач ВерСаль упродовж періоду вирощування інтенсивніше зростала жива маса. Передзабійна маса була на 21,4 % більшою в дослідного молодняку, який вживав кормовий підкислювач. Крім того, встановлена вірогідна перевага за масою печінки у дослідних курчат на 18,1 %. Таким чином, слід рекомендувати використання кормового підкислювала ВерСаль як засобу стабілізації мікрофлори шлунково-кишкового тракту курчат, так і підсилювача їх інтенсивності росту. U kurchat-broileriv, yaki otrymuvaly kormovyi pidkysliuvach VerSal uprodovzh periodu vyroshchuvannia intensyvnishe zrostala zhyva masa. Peredzabiina masa bula na 21,4 % bilshoiu v doslidnoho molodniaku, yakyi vzhyvav kormovyi pidkysliuvach. Krim toho, vstanovlena virohidna perevaha za masoiu pechinky u doslidnykh kurchat na 18,1 %. Takym chynom, slid rekomenduvaty vykorystannia kormovoho pidkysliuvala VerSal yak zasobu stabilizatsii mikroflory shlunkovo-kyshkovoho traktu kurchat, tak i pidsyliuvacha yikh intensyvnosti rostu. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10798 |
Розташовується у зібраннях: | Публікації бакалаврів, магістрів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Тези 2024-34-35.pdf | 282,16 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.