Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814
Title: | Удосконалення технології виробництва рисової крупи |
Other Titles: | doskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva rysovoi krupy |
Authors: | Жук, Катерина Сергіївна Zhuk, Kateryna Serhiivna |
Keywords: | кулінарна готовність kulinarna hotovnist рис rys полірування poliruvannia очистка ochystka оболонки obolonky реологічні властивості reolohichni vlastyvosti крупа krupa вихід продукції vykhid produktsii товарний вигляд tovarnyi vyhliad |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Жук К. С. Удосконалення технології виробництва рисової крупи : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Жук Катерина Сергіївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814. |
Abstract: | Метою роботи є розробка ресурсозберігаючих технологій виробництва рисової крупи при переробці товарних партій круп’яної сировини, що містить дефектні зерна. Об’єкт дослідження – технологічний процес виробництва рисової крупи при переробці товарних партій круп’яної сировини, що містить дефектні зерна. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту. У товарних партіях рису, що спрямовується на переробку до крупозаводів, знаходиться велика кількість дефектних зерен – крейдяних, червонозерних, пожовклих і зелених, що сприяє зниженню загального виходу продукції, утворенню великої кількості подрібненої крупи, погіршенню її товарного виду, споживчих і кулінарних властивостей. Робота крупозаводів значною мірою залежить від ефективності технологічних операцій шліфування та полірування, де формується не тільки товарна якість, але і утворюється велика частка подрібненого продукту. Одним з основних напрямів її рішення є вдосконалення технології шліфування і полірування на основі комплексної оцінки реологічних властивостей і технологічної якості компонентів зернової маси. Metoiu roboty ye rozrobka resursozberihaiuchykh tekhnolohii vyrobnytstva rysovoi krupy pry pererobtsi tovarnykh partii krupianoi syrovyny, shcho mistyt defektni zerna. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva rysovoi krupy pry pererobtsi tovarnykh partii krupianoi syrovyny, shcho mistyt defektni zerna. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. U tovarnykh partiiakh rysu, shcho spriamovuietsia na pererobku do krupozavodiv, znakhodytsia velyka kilkist defektnykh zeren – kreidianykh, chervonozernykh, pozhovklykh i zelenykh, shcho spryiaie znyzhenniu zahalnoho vykhodu produktsii, utvorenniu velykoi kilkosti podribnenoi krupy, pohirshenniu yii tovarnoho vydu, spozhyvchykh i kulinarnykh vlastyvostei. Robota krupozavodiv znachnoiu miroiu zalezhyt vid efektyvnosti tekhnolohichnykh operatsii shlifuvannia ta poliruvannia, de formuietsia ne tilky tovarna yakist, ale i utvoriuietsia velyka chastka podribnenoho produktu. Odnym z osnovnykh napriamiv yii rishennia ye vdoskonalennia tekhnolohii shlifuvannia i poliruvannia na osnovi kompleksnoi otsinky reolohichnykh vlastyvostei i tekhnolohichnoi yakosti komponentiv zernovoi masy. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Жук К. С..pdf | 1,65 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.