Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814
Назва: Удосконалення технології виробництва рисової крупи
Інші назви: doskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva rysovoi krupy
Автори: Жук, Катерина Сергіївна
Zhuk, Kateryna Serhiivna
Ключові слова: кулінарна готовність
kulinarna hotovnist
рис
rys
полірування
poliruvannia
очистка
ochystka
оболонки
obolonky
реологічні властивості
reolohichni vlastyvosti
крупа
krupa
вихід продукції
vykhid produktsii
товарний вигляд
tovarnyi vyhliad
Дата публікації: 2024
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Жук К. С. Удосконалення технології виробництва рисової крупи : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Жук Катерина Сергіївна ; наук. керівник Кошулько В. С. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814.
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є розробка ресурсозберігаючих технологій виробництва рисової крупи при переробці товарних партій круп’яної сировини, що містить дефектні зерна. Об’єкт дослідження – технологічний процес виробництва рисової крупи при переробці товарних партій круп’яної сировини, що містить дефектні зерна. Предмет дослідження – зв’язок технологічних показників сировини з якісними показниками отриманого продукту. У товарних партіях рису, що спрямовується на переробку до крупозаводів, знаходиться велика кількість дефектних зерен – крейдяних, червонозерних, пожовклих і зелених, що сприяє зниженню загального виходу продукції, утворенню великої кількості подрібненої крупи, погіршенню її товарного виду, споживчих і кулінарних властивостей. Робота крупозаводів значною мірою залежить від ефективності технологічних операцій шліфування та полірування, де формується не тільки товарна якість, але і утворюється велика частка подрібненого продукту. Одним з основних напрямів її рішення є вдосконалення технології шліфування і полірування на основі комплексної оцінки реологічних властивостей і технологічної якості компонентів зернової маси. Metoiu roboty ye rozrobka resursozberihaiuchykh tekhnolohii vyrobnytstva rysovoi krupy pry pererobtsi tovarnykh partii krupianoi syrovyny, shcho mistyt defektni zerna. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohichnyi protses vyrobnytstva rysovoi krupy pry pererobtsi tovarnykh partii krupianoi syrovyny, shcho mistyt defektni zerna. Predmet doslidzhennia – zviazok tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. U tovarnykh partiiakh rysu, shcho spriamovuietsia na pererobku do krupozavodiv, znakhodytsia velyka kilkist defektnykh zeren – kreidianykh, chervonozernykh, pozhovklykh i zelenykh, shcho spryiaie znyzhenniu zahalnoho vykhodu produktsii, utvorenniu velykoi kilkosti podribnenoi krupy, pohirshenniu yii tovarnoho vydu, spozhyvchykh i kulinarnykh vlastyvostei. Robota krupozavodiv znachnoiu miroiu zalezhyt vid efektyvnosti tekhnolohichnykh operatsii shlifuvannia ta poliruvannia, de formuietsia ne tilky tovarna yakist, ale i utvoriuietsia velyka chastka podribnenoho produktu. Odnym z osnovnykh napriamiv yii rishennia ye vdoskonalennia tekhnolohii shlifuvannia i poliruvannia na osnovi kompleksnoi otsinky reolohichnykh vlastyvostei i tekhnolohichnoi yakosti komponentiv zernovoi masy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10814
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Жук К. С..pdf1,65 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.