Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10818
Title: | Обґрунтування технології виробництва соку з чорної смородини |
Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva soku z chornoi smorodyny |
Authors: | Кравчук, Інна Юріївна Kravchuk, Inna Yuriivna |
Keywords: | віджим vidzhym чорна смородина chorna smorodyna сік sik нектар nektar освітлений сік osvitlenyi sik дослідження doslidzhennia вітаміни vitaminy вихід vykhid |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Кравчук І. Ю. Обґрунтування технології виробництва соку з чорної смородини : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Кравчук Інна Юріївна ; наук. керівник Тертишний О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 75 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10818. |
Abstract: | Метою роботи є обгрунтування технології виробництва соків і нектарів із чорної смородини шляхом оптимізації факторів, що визначають споживчі властивості, а також їх товарознавчу оцінку для виявлення можливості та доцільності насичення такими напоями ринку. Об’єкт дослідження – обгрунтування технології виробництва соків і нектарів із чорної смородини шляхом оптимізації факторів, що визначають споживчі властивості. Предмет дослідження – зв’язок якісних і технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. Розвиток регіонального ринку соків України, таким чином, пріоритетно має спиратися на дослідження власних унікальних можливостей використання сировинних, технологічних, фінансових ресурсів, залучення власного трудового потенціалу. З урахуванням вимог сучасного економічного моменту зазначені типи досліджень орієнтовані на інноваційний шлях розвитку, що спирається на глибокі науково-дослідні розробки. Дослідження, присвячені вивченню ресурсної можливості у виробництві для локальних ринків напоїв з місцевої сировини, є актуальними і доцільними, що і послужило постановкою мети та завдань даної роботи. Metoiu roboty ye obhruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva sokiv i nektariv iz chornoi smorodyny shliakhom optymizatsii faktoriv, shcho vyznachaiut spozhyvchi vlastyvosti, a takozh yikh tovaroznavchu otsinku dlia vyiavlennia mozhlyvosti ta dotsilnosti nasychennia takymy napoiamy rynku. Obiekt doslidzhennia – obhruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva sokiv i nektariv iz chornoi smorodyny shliakhom optymizatsii faktoriv, shcho vyznachaiut spozhyvchi vlastyvosti. Predmet doslidzhennia – zviazok yakisnykh i tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Rozvytok rehionalnoho rynku sokiv Ukrainy, takym chynom, priorytetno maie spyratysia na doslidzhennia vlasnykh unikalnykh mozhlyvostei vykorystannia syrovynnykh, tekhnolohichnykh, finansovykh resursiv, zaluchennia vlasnoho trudovoho potentsialu. Z urakhuvanniam vymoh suchasnoho ekonomichnoho momentu zaznacheni typy doslidzhen oriientovani na innovatsiinyi shliakh rozvytku, shcho spyraietsia na hlyboki naukovo-doslidni rozrobky. Doslidzhennia, prysviacheni vyvchenniu resursnoi mozhlyvosti u vyrobnytstvi dlia lokalnykh rynkiv napoiv z mistsevoi syrovyny, ye aktualnymy i dotsilnymy, shcho i posluzhylo postanovkoiu mety ta zavdan danoi roboty. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10818 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кравчук І. Ю..pdf | 1,29 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.