Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10818
Назва: | Обґрунтування технології виробництва соку з чорної смородини |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva soku z chornoi smorodyny |
Автори: | Кравчук, Інна Юріївна Kravchuk, Inna Yuriivna |
Ключові слова: | віджим vidzhym чорна смородина chorna smorodyna сік sik нектар nektar освітлений сік osvitlenyi sik дослідження doslidzhennia вітаміни vitaminy вихід vykhid |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Дніпровський ДАЕУ |
Бібліографічний опис: | Кравчук І. Ю. Обґрунтування технології виробництва соку з чорної смородини : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи на здобуття ОС «Бакалавр» : 181 , Харчові технології / Кравчук Інна Юріївна ; наук. керівник Тертишний О. О. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 75 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10818. |
Короткий огляд (реферат): | Метою роботи є обгрунтування технології виробництва соків і нектарів із чорної смородини шляхом оптимізації факторів, що визначають споживчі властивості, а також їх товарознавчу оцінку для виявлення можливості та доцільності насичення такими напоями ринку. Об’єкт дослідження – обгрунтування технології виробництва соків і нектарів із чорної смородини шляхом оптимізації факторів, що визначають споживчі властивості. Предмет дослідження – зв’язок якісних і технологічних показників сировини та параметрів технологічного процесу з якісними показниками отриманого продукту. Розвиток регіонального ринку соків України, таким чином, пріоритетно має спиратися на дослідження власних унікальних можливостей використання сировинних, технологічних, фінансових ресурсів, залучення власного трудового потенціалу. З урахуванням вимог сучасного економічного моменту зазначені типи досліджень орієнтовані на інноваційний шлях розвитку, що спирається на глибокі науково-дослідні розробки. Дослідження, присвячені вивченню ресурсної можливості у виробництві для локальних ринків напоїв з місцевої сировини, є актуальними і доцільними, що і послужило постановкою мети та завдань даної роботи. Metoiu roboty ye obhruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva sokiv i nektariv iz chornoi smorodyny shliakhom optymizatsii faktoriv, shcho vyznachaiut spozhyvchi vlastyvosti, a takozh yikh tovaroznavchu otsinku dlia vyiavlennia mozhlyvosti ta dotsilnosti nasychennia takymy napoiamy rynku. Obiekt doslidzhennia – obhruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva sokiv i nektariv iz chornoi smorodyny shliakhom optymizatsii faktoriv, shcho vyznachaiut spozhyvchi vlastyvosti. Predmet doslidzhennia – zviazok yakisnykh i tekhnolohichnykh pokaznykiv syrovyny ta parametriv tekhnolohichnoho protsesu z yakisnymy pokaznykamy otrymanoho produktu. Rozvytok rehionalnoho rynku sokiv Ukrainy, takym chynom, priorytetno maie spyratysia na doslidzhennia vlasnykh unikalnykh mozhlyvostei vykorystannia syrovynnykh, tekhnolohichnykh, finansovykh resursiv, zaluchennia vlasnoho trudovoho potentsialu. Z urakhuvanniam vymoh suchasnoho ekonomichnoho momentu zaznacheni typy doslidzhen oriientovani na innovatsiinyi shliakh rozvytku, shcho spyraietsia na hlyboki naukovo-doslidni rozrobky. Doslidzhennia, prysviacheni vyvchenniu resursnoi mozhlyvosti u vyrobnytstvi dlia lokalnykh rynkiv napoiv z mistsevoi syrovyny, ye aktualnymy i dotsilnymy, shcho i posluzhylo postanovkoiu mety ta zavdan danoi roboty. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10818 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кравчук І. Ю..pdf | 1,29 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.