Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10834
Title: | Пророщування низькоякісної зернової сировини на харчові цілі з використанням плазмохімічно активованої води |
Other Titles: | Germination of low-quality grain raw materials for food purposes using plasma-chemically activated water |
Authors: | Ковальова, Олена Сергіївна Kovalova, Olena Тищенко, Г.П. Tyshchenko, H.P. Півоваров, Олександр Андрійович Pivovarov, Oleksandr |
Keywords: | зерно grain пророщування germination плазмохімічна активація plasma chemical activation нерівноважна плазма non-equilibrium plasma водні розчини aqueous solutions кластерна структура cluster structure активатор проростання germination activator енергія проростання germination energy |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Інститут зернового господарства НААН України |
Citation: | Ковальова О. С. Пророщування низькоякісної зернової сировини на харчові цілі з використанням плазмохімічно активованої води / О. С. Ковальова, Г. П. Тищенко, О. А. Півоваров // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 3. – С. 46-49. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10834 |
Abstract: | Проведено цикл досліджень стимулюючих проростання властивостей плазмохімічно активованої води. Такі властивості змогли б в подальшому бути використані для інтенсифікації процесів пророщування зерна низької якості, а саме – з недостатньою для промислової переробки енергією та здатністю проростання. - A cycle of research on the germination-stimulating properties of plasma-chemically activated water was conducted. Such properties could be used in the future to intensify the germination processes of low-quality grain, namely, with insufficient energy and germination capacity for industrial processing. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10834 |
ISSN: | ISSN 2306-4498 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
33.Стаття.pdf | 3,34 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.