Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10834
Title: Пророщування низькоякісної зернової сировини на харчові цілі з використанням плазмохімічно активованої води
Other Titles: Germination of low-quality grain raw materials for food purposes using plasma-chemically activated water
Authors: Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova, Olena
Тищенко, Г.П.
Tyshchenko, H.P.
Півоваров, Олександр Андрійович
Pivovarov, Oleksandr
Keywords: зерно
grain
пророщування
germination
плазмохімічна активація
plasma chemical activation
нерівноважна плазма
non-equilibrium plasma
водні розчини
aqueous solutions
кластерна структура
cluster structure
активатор проростання
germination activator
енергія проростання
germination energy
Issue Date: 2013
Publisher: Інститут зернового господарства НААН України
Citation: Ковальова О. С. Пророщування низькоякісної зернової сировини на харчові цілі з використанням плазмохімічно активованої води / О. С. Ковальова, Г. П. Тищенко, О. А. Півоваров // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 3. – С. 46-49. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10834
Abstract: Проведено цикл досліджень стимулюючих проростання властивостей плазмохімічно активованої води. Такі властивості змогли б в подальшому бути використані для інтенсифікації процесів пророщування зерна низької якості, а саме – з недостатньою для промислової переробки енергією та здатністю проростання. - A cycle of research on the germination-stimulating properties of plasma-chemically activated water was conducted. Such properties could be used in the future to intensify the germination processes of low-quality grain, namely, with insufficient energy and germination capacity for industrial processing.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10834
ISSN: ISSN 2306-4498
Appears in Collections:Наукові статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
33.Стаття.pdf3,34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.