Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10837
Title: | Вплив плазмохімічно активованих водних розчинів на процеси адсорбції та десорбції зернового матеріалу у виробництві солоду |
Other Titles: | The influence of plasma-chemically activated aqueous solutions on the processes of adsorption and desorption of grain material in the production of malt |
Authors: | Півоваров, Олександр Андрійович Pivovarov, Oleksandr Тищенко, Г.П. Tyshchenko, H.P. Чурсінов, Юрій Олексійович Chursinov, Yuriy Ковальова, Олена Сергіївна Kovalova, Olena |
Keywords: | солод malt плазмохімічна активація plasma chemical activation водні розчини aqueous solutions aqueous solutions adsorption десорбція desorption зерновий матеріал grain material сорбційні процеси sorption processes сушіння drying |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Інститут зернового господарства НААН України |
Citation: | Вплив плазмохімічно активованих водних розчинів на процеси адсорбції та десорбції зернового матеріалу у виробництві солоду / О. А. Півоваров, Г. П. Тищенко, Ю. О. Чурсінов, О. С. Ковальова // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 9(174). – С. 56-60. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10837 |
Abstract: | Наведено особливості використання плазмохімічно обробленої води в якості зволожуючого середовища для зерна. Мета зволоження – отримання якісного солоду без привнесених ззовні хімічних речовин. Встановлено вплив плазмохімічно обробленої води на сорбційні властивості зернового матеріалу. Наведена модель транспорту вологи в зерно в процесі його зволоження. Проаналізовано їх подальший вплив на видалення вологи з свіже пророслого солоду. - Features of the use of plasma-chemically treated water as a moistening medium for grain are given. The goal of hydration is to obtain high-quality malt without chemicals introduced from outside. The influence of plasma-chemically treated water on the sorption properties of grain material has been established. The model of moisture transport into the grain during its moistening is presented. Their further influence on the removal of moisture from freshly germinated malt was analyzed. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10837 |
ISSN: | ISSN 2306-4498 |
Appears in Collections: | Наукові статті |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
35.Стаття.pdf | 4,08 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.