Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10837
Назва: Вплив плазмохімічно активованих водних розчинів на процеси адсорбції та десорбції зернового матеріалу у виробництві солоду
Інші назви: The influence of plasma-chemically activated aqueous solutions on the processes of adsorption and desorption of grain material in the production of malt
Автори: Півоваров, Олександр Андрійович
Pivovarov, Oleksandr
Тищенко, Г.П.
Tyshchenko, H.P.
Чурсінов, Юрій Олексійович
Chursinov, Yuriy
Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova, Olena
Ключові слова: солод
malt
плазмохімічна активація
plasma chemical activation
водні розчини
aqueous solutions
aqueous solutions
adsorption
десорбція
desorption
зерновий матеріал
grain material
сорбційні процеси
sorption processes
сушіння
drying
Дата публікації: 2013
Видавництво: Інститут зернового господарства НААН України
Бібліографічний опис: Вплив плазмохімічно активованих водних розчинів на процеси адсорбції та десорбції зернового матеріалу у виробництві солоду / О. А. Півоваров, Г. П. Тищенко, Ю. О. Чурсінов, О. С. Ковальова // Хранение и переработка зерна. – 2013. – № 9(174). – С. 56-60. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10837
Короткий огляд (реферат): Наведено особливості використання плазмохімічно обробленої води в якості зволожуючого середовища для зерна. Мета зволоження – отримання якісного солоду без привнесених ззовні хімічних речовин. Встановлено вплив плазмохімічно обробленої води на сорбційні властивості зернового матеріалу. Наведена модель транспорту вологи в зерно в процесі його зволоження. Проаналізовано їх подальший вплив на видалення вологи з свіже пророслого солоду. - Features of the use of plasma-chemically treated water as a moistening medium for grain are given. The goal of hydration is to obtain high-quality malt without chemicals introduced from outside. The influence of plasma-chemically treated water on the sorption properties of grain material has been established. The model of moisture transport into the grain during its moistening is presented. Their further influence on the removal of moisture from freshly germinated malt was analyzed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/10837
ISSN: ISSN 2306-4498
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
35.Стаття.pdf4,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.