Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11163
Title: Обґрунтування технології виробництва дієтичної меренги без цукру з використанням стевії
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva diietychnoi merenhy bez tsukru z vykorystanniam stevii
Authors: Макаренко, Вікторія Русланівна
Makarenko, Viktoriia Ruslanivna
Keywords: меренга
merenha
дієтичний виріб
diietychnyi vyrib
здорове харчування
zdorove kharchuvannia
натуральний цукрозамінник
naturalnyi tsukrozaminnyk
стевія
steviia
Issue Date: 2024
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Макаренко В. Р. Обґрунтування технології виробництва дієтичної меренги без цукру з використанням стевії : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 181 Харчові технології / Макаренко Вікторія Русланівна ; наук. керівник Ковальова Олена ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2024. – 99 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11163
Abstract: В кваліфікаційній роботі надана характеристика сировини та допоміжних матеріалів для виробництва дієтичної меренги без цукру з використанням стевії. В досліджені проаналізовано доцільність розробки нового продукту – дієтичної меренги без цукру з використанням стевії; зроблено огляд літературних джерел за обраною тематикою та розглянуто проблему використання натуральних цукрозамінників в рецептурах меренги. Експериментальным шляхом встановлено оптимальну кількість інгредіентів та виявлено їх вплив на органолептичні показники готового виробу. Встановлені рецептурні рішення та розроблено технологію виготовлення дієтичної меренги без цукру з використанням стевії. Розроблено концепцію готового виробу. V kvalifikatsiinii roboti nadana kharakterystyka syrovyny ta dopomizhnykh materialiv dlia vyrobnytstva diietychnoi merenhy bez tsukru z vykorystanniam stevii. V doslidzheni proanalizovano dotsilnist rozrobky novoho produktu – diietychnoi merenhy bez tsukru z vykorystanniam stevii; zrobleno ohliad literaturnykh dzherel za obranoiu tematykoiu ta rozghlianuto problemu vykorystannia naturalnykh tsukrozaminnykiv v retsepturakh merenhy. Eksperymentalnыm shliakhom vstanovleno optymalnu kilkist inhredientiv ta vyiavleno yikh vplyv na orhanoleptychni pokaznyky hotovoho vyrobu. Vstanovleni retsepturni rishennia ta rozrobleno tekhnolohiiu vyhotovlennia diietychnoi merenhy bez tsukru z vykorystanniam stevii. Rozrobleno kontseptsiiu hotovoho vyrobu.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11163
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Макаренко В. Р..pdf931,3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.