Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11651
Title: | Удосконалення технології захисту огірка від пероноспорозу в умовах фермерського господарства «Агро Макс» Дніпровського району Дніпропетровської області |
Other Titles: | Udoskonalennia tekhnolohii zakhystu ohirka vid peronosporozu v umovakh fermerskoho hospodarstva «Ahro Maks» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Authors: | Кривсун, Євген Олександрович Kryvsun, Yevhen Oleksandrovych |
Keywords: | огірок ohirok пероноспороз peronosporoz розвиток патогену rozvytok patohenu врожай vrozhai фунгіциди funhitsydy |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Кривсун Є. О. Удосконалення технології захисту огірка від пероноспорозу в умовах фермерського господарства «Агро Макс» Дніпровського району Дніпропетровської області :пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Кривсун Євген Олександрович ; наук. Керівник Черних Світлана ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра агрохімії– Дніпро, 2024. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11651 |
Abstract: | Огірки - корисні овочі (низькокалорійні), що в складі містять речовини (антиоксиданти) та вітаміни (груп В, С, К), мінерали, мікроелементи (калій , магній), вони дуже затребувані продукти для кожного столу. Використовує їх кожна людина в різні сезони та в різноманітних виглядах – свіжому (закуски, салати, до сендвичів та бутербродів), маринованому (у вигляді соусів, смузі), квашеному (рагу, супи) та навіть у якості десертів, оладок і запіканок. Використання їх не лише в кулінарії, а також і в косметологічних процедурах (соки, маски, лосьйони, компреси, огіркова вода). Якість продукту та врожайність - повинні бути максимальними, а чисельні хвороби, як-то пероноспороз стоять на заваді. Тому важливо мати необхідний рівень протидії, який досягається застосуванням фунгіцидів. Ohirky - korysni ovochi (nyzkokaloriini), shcho v skladi mistiat rechovyny (antyoksydanty) ta vitaminy (hrup V, S, K), mineraly, mikroelementy (kalii , mahnii), vony duzhe zatrebuvani produkty dlia kozhnoho stolu. Vykorystovuie yikh kozhna liudyna v rizni sezony ta v riznomanitnykh vyhliadakh – svizhomu (zakusky, salaty, do sendvychiv ta buterbrodiv), marynovanomu (u vyhliadi sousiv, smuzi), kvashenomu (rahu, supy) ta navit u yakosti desertiv, oladok i zapikanok. Vykorystannia yikh ne lyshe v kulinarii, a takozh i v kosmetolohichnykh protsedurakh (soky, masky, losiony, kompresy, ohirkova voda). Yakist produktu ta vrozhainist - povynni buty maksymalnymy, a chyselni khvoroby, yak-to peronosporoz stoiat na zavadi. Tomu vazhlyvo maty neobkhidnyi riven protydii, yakyi dosiahaietsia zastosuvanniam funhitsydiv. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11651 |
Appears in Collections: | Кафедра агрохімії. Магістри |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кривсун Є. О..pdf | 1,06 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.