Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754| Title: | Інноваційна технологія зберігання харчової сировини в антисептичному льоді |
| Other Titles: | Innovatsiina tekhnolohiia zberihannia kharchovoi syrovyny v antyseptychnomu lodi |
| Authors: | Ковальова, Олена Сергіївна Kovalova, Olena Дейнега, А.О. Deineha, А. Стрижак, Р. Г. Stryzhak, R. |
| Keywords: | антисептичний лід Antiseptic ice плазмохімічна активація plasma chemical activation зберігання storage м'ясо meat риба fish харчова сировина food raw materials |
| Issue Date: | 2021 |
| Publisher: | Полтавський державний аграрний університет |
| Citation: | Ковальова О. С. Інноваційна технологія зберігання харчової сировини в антисептичному льоді / О. С. Ковальова, Г. О. Дейнега, Р. Г. Стрижак // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (Полтава, 21 груд. 2021 р.) / ПДАУ. – Полтава : ПДАУ, 2021. – С. 160-163. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754 |
| Abstract: | Запропоновано використовувати антисептичний лід отриманий з плазмохімічно активованих водних розчинів в якості допоміжного матеріалу при зберіганні м’яса і риби. Досліджено особливості плазмохімічної активації водних розчинів для виробництва антисептичного льоду та їх подальше використання при зберіганні м’яса і риби. Плазмохімічно активовані розчини у вигляді льоду викликають тривалу деконтамінацію патогенної мікрофлори. При високій концентрації пероксидів відмічається повна відсутність патогенної мікрофлори. Використання плазмохімічно активованих водних розчинів для виробництва антисептичного льоду і зберігання в ньому м’ясної і рибної сировини дозволяє частково попередити процеси розкладання білків і відповідно, збільшити строки зберігання продукту. Zaproponovano vykorystovuvaty antyseptychnyi lid otrymanyi z plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv v yakosti dopomizhnoho materialu pry zberihanni miasa i ryby. Doslidzheno osoblyvosti plazmokhimichnoi aktyvatsii vodnykh rozchyniv dlia vyrobnytstva antyseptychnoho lodu ta yikh podalshe vykorystannia pry zberihanni miasa i ryby. Plazmokhimichno aktyvovani rozchyny u vyhliadi lodu vyklykaiut tryvalu dekontaminatsiiu patohennoi mikroflory. Pry vysokii kontsentratsii peroksydiv vidmichaietsia povna vidsutnist patohennoi mikroflory. Vykorystannia plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv dlia vyrobnytstva antyseptychnoho lodu i zberihannia v nomu miasnoi i rybnoi syrovyny dozvoliaie chastkovo poperedyty protsesy rozkladannia bilkiv i vidpovidno, zbilshyty stroky zberihannia produktu. |
| URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754 |
| Appears in Collections: | Тези конференцій |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| 122.Матеріали.pdf.pdf | 457,6 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
