Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754
Назва: Інноваційна технологія зберігання харчової сировини в антисептичному льоді
Інші назви: Innovatsiina tekhnolohiia zberihannia kharchovoi syrovyny v antyseptychnomu lodi
Автори: Ковальова, Олена Сергіївна
Kovalova, Olena
Дейнега, А.О.
Deineha, А.
Стрижак, Р. Г.
Stryzhak, R.
Ключові слова: антисептичний лід
Antiseptic ice
плазмохімічна активація
plasma chemical activation
зберігання
storage
м'ясо
meat
риба
fish
харчова сировина
food raw materials
Дата публікації: 2021
Видавництво: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Ковальова О. С. Інноваційна технологія зберігання харчової сировини в антисептичному льоді / О. С. Ковальова, Г. О. Дейнега, Р. Г. Стрижак // Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (Полтава, 21 груд. 2021 р.) / ПДАУ. – Полтава : ПДАУ, 2021. – С. 160-163. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754
Короткий огляд (реферат): Запропоновано використовувати антисептичний лід отриманий з плазмохімічно активованих водних розчинів в якості допоміжного матеріалу при зберіганні м’яса і риби. Досліджено особливості плазмохімічної активації водних розчинів для виробництва антисептичного льоду та їх подальше використання при зберіганні м’яса і риби. Плазмохімічно активовані розчини у вигляді льоду викликають тривалу деконтамінацію патогенної мікрофлори. При високій концентрації пероксидів відмічається повна відсутність патогенної мікрофлори. Використання плазмохімічно активованих водних розчинів для виробництва антисептичного льоду і зберігання в ньому м’ясної і рибної сировини дозволяє частково попередити процеси розкладання білків і відповідно, збільшити строки зберігання продукту. Zaproponovano vykorystovuvaty antyseptychnyi lid otrymanyi z plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv v yakosti dopomizhnoho materialu pry zberihanni miasa i ryby. Doslidzheno osoblyvosti plazmokhimichnoi aktyvatsii vodnykh rozchyniv dlia vyrobnytstva antyseptychnoho lodu ta yikh podalshe vykorystannia pry zberihanni miasa i ryby. Plazmokhimichno aktyvovani rozchyny u vyhliadi lodu vyklykaiut tryvalu dekontaminatsiiu patohennoi mikroflory. Pry vysokii kontsentratsii peroksydiv vidmichaietsia povna vidsutnist patohennoi mikroflory. Vykorystannia plazmokhimichno aktyvovanykh vodnykh rozchyniv dlia vyrobnytstva antyseptychnoho lodu i zberihannia v nomu miasnoi i rybnoi syrovyny dozvoliaie chastkovo poperedyty protsesy rozkladannia bilkiv i vidpovidno, zbilshyty stroky zberihannia produktu.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11754
Розташовується у зібраннях:Тези конференцій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
122.Матеріали.pdf.pdf457,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.