Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11773
Title: Вплив елементів технології вирощування на формування врожайності пшениці м’якої озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Селлар» Криворізького району Дніпропетровської області
Other Titles: Vplyv elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia na formuvannia vrozhainosti pshenytsi miakoi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Sellar» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Authors: Педан, Євген Федорович
Pedan, Yevhen Fedorovych
Keywords: пшениця озима
pshenytsia ozyma
норми сівби
normy sivby
строки сівби
stroky sivby
врожайність
vrozhainist
ефективність вирощування
efektyvnist vyroshchuvannia
Issue Date: 2024
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Педан Є. Ф. Вплив елементів технології вирощування на формування врожайності пшениці м’якої озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Селлар» Криворізького району Дніпропетровської області : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Педан Євген Федорович; наук. Керівник Ващенко Володимир ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра селекції і насінництва – Дніпро, 2024. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11773
Abstract: Озима пшениця є однією з ключових сільськогосподарських культур у світі та в Україні. Провідними країнами за її виробництвом залишаються Китай (134 млн тонн) та Індія (103 млн тонн). Вирощування озимої пшениці відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки України. Значна частина врожаю цієї культури використовується у хлібопекарській промисловості та тваринництві. У Дніпропетровській області стратегічне значення має отримання стабільних урожаїв основних польових культур, зокрема пшениці озимої. Особливий акцент робиться не лише на кількість зібраного зерна, а й на його високу якість. Ozyma pshenytsia ye odniieiu z kliuchovykh silskohospodarskykh kultur u sviti ta v Ukraini. Providnymy krainamy za yii vyrobnytstvom zalyshaiutsia Kytai (134 mln tonn) ta Indiia (103 mln tonn). Vyroshchuvannia ozymoi pshenytsi vidihraie vazhlyvu rol u zabezpechenni prodovolchoi bezpeky Ukrainy. Znachna chastyna vrozhaiu tsiiei kultury vykorystovuietsia u khlibopekarskii promyslovosti ta tvarynnytstvi. U Dnipropetrovskii oblasti stratehichne znachennia maie otrymannia stabilnykh urozhaiv osnovnykh polovykh kultur, zokrema pshenytsi ozymoi. Osoblyvyi aktsent robytsia ne lyshe na kilkist zibranoho zerna, a y na yoho vysoku yakist.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11773
Appears in Collections:Кафедра селекції і насінництва. Магістри

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Педан Є. Ф..pdf792,77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.