Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11773
Назва: | Вплив елементів технології вирощування на формування врожайності пшениці м’якої озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Селлар» Криворізького району Дніпропетровської області |
Інші назви: | Vplyv elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia na formuvannia vrozhainosti pshenytsi miakoi ozymoi v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Sellar» Kryvorizkoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Автори: | Педан, Євген Федорович Pedan, Yevhen Fedorovych |
Ключові слова: | пшениця озима pshenytsia ozyma норми сівби normy sivby строки сівби stroky sivby врожайність vrozhainist ефективність вирощування efektyvnist vyroshchuvannia |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Педан Є. Ф. Вплив елементів технології вирощування на формування врожайності пшениці м’якої озимої в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Селлар» Криворізького району Дніпропетровської області : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Магістр»: 201 Агрономія / Педан Євген Федорович; наук. Керівник Ващенко Володимир ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Агрономічний факультет, Кафедра селекції і насінництва – Дніпро, 2024. – 69 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11773 |
Короткий огляд (реферат): | Озима пшениця є однією з ключових сільськогосподарських культур у світі та в Україні. Провідними країнами за її виробництвом залишаються Китай (134 млн тонн) та Індія (103 млн тонн). Вирощування озимої пшениці відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки України. Значна частина врожаю цієї культури використовується у хлібопекарській промисловості та тваринництві. У Дніпропетровській області стратегічне значення має отримання стабільних урожаїв основних польових культур, зокрема пшениці озимої. Особливий акцент робиться не лише на кількість зібраного зерна, а й на його високу якість. Ozyma pshenytsia ye odniieiu z kliuchovykh silskohospodarskykh kultur u sviti ta v Ukraini. Providnymy krainamy za yii vyrobnytstvom zalyshaiutsia Kytai (134 mln tonn) ta Indiia (103 mln tonn). Vyroshchuvannia ozymoi pshenytsi vidihraie vazhlyvu rol u zabezpechenni prodovolchoi bezpeky Ukrainy. Znachna chastyna vrozhaiu tsiiei kultury vykorystovuietsia u khlibopekarskii promyslovosti ta tvarynnytstvi. U Dnipropetrovskii oblasti stratehichne znachennia maie otrymannia stabilnykh urozhaiv osnovnykh polovykh kultur, zokrema pshenytsi ozymoi. Osoblyvyi aktsent robytsia ne lyshe na kilkist zibranoho zerna, a y na yoho vysoku yakist. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/11773 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра селекції і насінництва. Магістри |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Педан Є. Ф..pdf | 792,77 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.