Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12233
Title: Accounting of milk processing processes
Other Titles: Облік процесів переробки молока
Authors: Pavlova, Halyna
Павлова, Галина Євгенівна
Keywords: accounting
бухгалтерський облік
dairy production
молочне виробництво
pricing
ціноутворення
cost management
управління витратами
management reporting
управлінська звітність
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Pavlova H. Accounting of milk processing processes / H. Pavlova // Accounting, financial, and economic support for sustainable development of the agricultural sector: theoretical foundations and practical recommendations : collective monograph / edited by H. Pavlova and N. Vasylieva. – Dnipro : Marsymovska Y.A., 2025. – P. 9-30. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12233
Abstract: The nomenclature of production costs has been improved in accordance with the specifics of dairy production, which will ensure a functional approach to cost management in the farm. The efficiency of dairy production from own raw materials is investigated. The role of accounting information and calculation in the pricing process is clarified. Proposals for the formation of management reporting in the field of dairy production are developed. Удосконалено номенклатуру виробничих витрат відповідно до специфіки молочного виробництва, що забезпечить функціональний підхід до управління витратами в господарстві. Досліджено ефективність виробництва молока з власної сировини. З’ясовано роль облікової інформації та калькуляції в процесі ціноутворення. Розроблено пропозиції щодо формування управлінської звітності у сфері молочного виробництва
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12233
ISBN: 978-617-95342-7-0
Appears in Collections:Монографії, розділи монографій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PavlovaHalyna EnglishMonograph 2025 9-30.pdf471,9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.