Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12360
Title: Обґрунтування технології виробництва морозива вершкового збагаченого злаками
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva morozyva vershkovoho zbahachenoho zlakamy
Authors: Канава, Микита Андрійович
Kanava, Mykyta Andriiovych
Keywords: морозиво
morozyvo
пшениця
pshenytsia
жито
zhyto
ячмінь
yachmin
гречка
hrechka
злаковий збагачувач
zlakovyi zbahachuvach
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Канава М. А. Обґрунтування технології виробництва морозива вершкового збагаченого злаками : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Канава Микита Андрійович; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12360
Abstract: Об’єкт дослідження – технологія виробництва морозива збагаченого багатокомпонентною злаковою добавкою. Предмет дослідження – зв’язок показників якості збагачувача та технологічних параметрів процесу з якісними показниками морозива. Мета роботи полягає у розробці технології виробництва та дослідженні морозива, збагаченого багатокомпонентної злакової складової з пшениці, жита, ячменю та гречки. У межах цього дослідження була розроблена технологія виготовлення морозива з додаванням багатокомпонентної злакової суміші. Його поживні та охолоджувальні властивості роблять його корисним і добре засвоюваним продуктом для споживачів різного віку. Для максимального ефекту збагачення було використано злакову суміш із пшениці, жита, ячменю та гречки у співвідношенні 3:3:2:2. Такий полібазисний склад забезпечує підвищений вміст біологічно активних речовин. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva morozyva zbahachenoho bahatokomponentnoiu zlakovoiu dobavkoiu. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti zbahachuvacha ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu z yakisnymy pokaznykamy morozyva. Meta roboty poliahaie u rozrobtsi tekhnolohii vyrobnytstva ta doslidzhenni morozyva, zbahachenoho bahatokomponentnoi zlakovoi skladovoi z pshenytsi, zhyta, yachmeniu ta hrechky. U mezhakh tsoho doslidzhennia bula rozroblena tekhnolohiia vyhotovlennia morozyva z dodavanniam bahatokomponentnoi zlakovoi sumishi. Yoho pozhyvni ta okholodzhuvalni vlastyvosti robliat yoho korysnym i dobre zasvoiuvanym produktom dlia spozhyvachiv riznoho viku. Dlia maksymalnoho efektu zbahachennia bulo vykorystano zlakovu sumish iz pshenytsi, zhyta, yachmeniu ta hrechky u spivvidnoshenni 3:3:2:2. Takyi polibazysnyi sklad zabezpechuie pidvyshchenyi vmist biolohichno aktyvnykh rechovyn.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12360
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Канава М. А..pdf1,23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.