Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12360
Назва: Обґрунтування технології виробництва морозива вершкового збагаченого злаками
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva morozyva vershkovoho zbahachenoho zlakamy
Автори: Канава, Микита Андрійович
Kanava, Mykyta Andriiovych
Ключові слова: морозиво
morozyvo
пшениця
pshenytsia
жито
zhyto
ячмінь
yachmin
гречка
hrechka
злаковий збагачувач
zlakovyi zbahachuvach
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Канава М. А. Обґрунтування технології виробництва морозива вершкового збагаченого злаками : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Канава Микита Андрійович; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12360
Короткий огляд (реферат): Об’єкт дослідження – технологія виробництва морозива збагаченого багатокомпонентною злаковою добавкою. Предмет дослідження – зв’язок показників якості збагачувача та технологічних параметрів процесу з якісними показниками морозива. Мета роботи полягає у розробці технології виробництва та дослідженні морозива, збагаченого багатокомпонентної злакової складової з пшениці, жита, ячменю та гречки. У межах цього дослідження була розроблена технологія виготовлення морозива з додаванням багатокомпонентної злакової суміші. Його поживні та охолоджувальні властивості роблять його корисним і добре засвоюваним продуктом для споживачів різного віку. Для максимального ефекту збагачення було використано злакову суміш із пшениці, жита, ячменю та гречки у співвідношенні 3:3:2:2. Такий полібазисний склад забезпечує підвищений вміст біологічно активних речовин. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva morozyva zbahachenoho bahatokomponentnoiu zlakovoiu dobavkoiu. Predmet doslidzhennia – zviazok pokaznykiv yakosti zbahachuvacha ta tekhnolohichnykh parametriv protsesu z yakisnymy pokaznykamy morozyva. Meta roboty poliahaie u rozrobtsi tekhnolohii vyrobnytstva ta doslidzhenni morozyva, zbahachenoho bahatokomponentnoi zlakovoi skladovoi z pshenytsi, zhyta, yachmeniu ta hrechky. U mezhakh tsoho doslidzhennia bula rozroblena tekhnolohiia vyhotovlennia morozyva z dodavanniam bahatokomponentnoi zlakovoi sumishi. Yoho pozhyvni ta okholodzhuvalni vlastyvosti robliat yoho korysnym i dobre zasvoiuvanym produktom dlia spozhyvachiv riznoho viku. Dlia maksymalnoho efektu zbahachennia bulo vykorystano zlakovu sumish iz pshenytsi, zhyta, yachmeniu ta hrechky u spivvidnoshenni 3:3:2:2. Takyi polibazysnyi sklad zabezpechuie pidvyshchenyi vmist biolohichno aktyvnykh rechovyn.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12360
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Канава М. А..pdf1,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.