Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12361
Title: Обґрунтування технології виробництва виробів вафельних функціонального призначення
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv vafelnykh funktsionalnoho pryznachennia
Authors: Кандаков, Артем Андрійович
Kandakov, Artem Andriiovych
Keywords: вафельні вироби
vafelni vyroby
функціональне харчування
funktsionalne kharchuvannia
вівсяне борошно
vivsiane boroshno
солодовий екстракт
solodovyi ekstrakt
біологічно активні речовини
biolohichno aktyvni rechovyny
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Кандаков А. А. Обґрунтування технології виробництва виробів вафельних функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Кандаков Артем Андрійович; наук. керівник Гезь Яна; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12361
Abstract: У дипломній роботі досліджено наукові підходи та практичні аспекти розроблення технології виробництва вафельних виробів функціонального призначення з використанням вівсяного борошна та солодового екстракту. Обґрунтовано доцільність застосування цих компонентів як джерел біологічно активних речовин, зокрема харчових волокон, антиоксидантів та вітамінів групи B. Проведено оцінку впливу запропонованих інгредієнтів на органолептичні, фізико-хімічні та функціональні показники готової продукції. Запропоновано оптимальне співвідношення основної сировини і добавок, що дозволяє підвищити харчову цінність виробів без зниження споживчих властивостей. Отримані результати можуть бути використані у практиці підприємств харчової промисловості з метою розширення асортименту оздоровчих кондитерських виробів. U dyplomnii roboti doslidzheno naukovi pidkhody ta praktychni aspekty rozroblennia tekhnolohii vyrobnytstva vafelnykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia z vykorystanniam vivsianoho boroshna ta solodovoho ekstraktu. Obgruntovano dotsilnist zastosuvannia tsykh komponentiv yak dzherel biolohichno aktyvnykh rechovyn, zokrema kharchovykh volokon, antyoksydantiv ta vitaminiv hrupy B. Provedeno otsinku vplyvu zaproponovanykh inhrediientiv na orhanoleptychni, fizyko-khimichni ta funktsionalni pokaznyky hotovoi produktsii. Zaproponovano optymalne spivvidnoshennia osnovnoi syrovyny i dobavok, shcho dozvoliaie pidvyshchyty kharchovu tsinnist vyrobiv bez znyzhennia spozhyvchykh vlastyvostei. Otrymani rezultaty mozhut buty vykorystani u praktytsi pidpryiemstv kharchovoi promyslovosti z metoiu rozshyrennia asortymentu ozdorovchykh kondyterskykh vyrobiv.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12361
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кандаков А. А..pdf1,07 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.