Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12361
Назва: Обґрунтування технології виробництва виробів вафельних функціонального призначення
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv vafelnykh funktsionalnoho pryznachennia
Автори: Кандаков, Артем Андрійович
Kandakov, Artem Andriiovych
Ключові слова: вафельні вироби
vafelni vyroby
функціональне харчування
funktsionalne kharchuvannia
вівсяне борошно
vivsiane boroshno
солодовий екстракт
solodovyi ekstrakt
біологічно активні речовини
biolohichno aktyvni rechovyny
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Кандаков А. А. Обґрунтування технології виробництва виробів вафельних функціонального призначення : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Кандаков Артем Андрійович; наук. керівник Гезь Яна; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12361
Короткий огляд (реферат): У дипломній роботі досліджено наукові підходи та практичні аспекти розроблення технології виробництва вафельних виробів функціонального призначення з використанням вівсяного борошна та солодового екстракту. Обґрунтовано доцільність застосування цих компонентів як джерел біологічно активних речовин, зокрема харчових волокон, антиоксидантів та вітамінів групи B. Проведено оцінку впливу запропонованих інгредієнтів на органолептичні, фізико-хімічні та функціональні показники готової продукції. Запропоновано оптимальне співвідношення основної сировини і добавок, що дозволяє підвищити харчову цінність виробів без зниження споживчих властивостей. Отримані результати можуть бути використані у практиці підприємств харчової промисловості з метою розширення асортименту оздоровчих кондитерських виробів. U dyplomnii roboti doslidzheno naukovi pidkhody ta praktychni aspekty rozroblennia tekhnolohii vyrobnytstva vafelnykh vyrobiv funktsionalnoho pryznachennia z vykorystanniam vivsianoho boroshna ta solodovoho ekstraktu. Obgruntovano dotsilnist zastosuvannia tsykh komponentiv yak dzherel biolohichno aktyvnykh rechovyn, zokrema kharchovykh volokon, antyoksydantiv ta vitaminiv hrupy B. Provedeno otsinku vplyvu zaproponovanykh inhrediientiv na orhanoleptychni, fizyko-khimichni ta funktsionalni pokaznyky hotovoi produktsii. Zaproponovano optymalne spivvidnoshennia osnovnoi syrovyny i dobavok, shcho dozvoliaie pidvyshchyty kharchovu tsinnist vyrobiv bez znyzhennia spozhyvchykh vlastyvostei. Otrymani rezultaty mozhut buty vykorystani u praktytsi pidpryiemstv kharchovoi promyslovosti z metoiu rozshyrennia asortymentu ozdorovchykh kondyterskykh vyrobiv.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12361
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кандаков А. А..pdf1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.