Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362
Title: | Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами |
Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv kovbasnykh zbahachenykh ovochevymy napovniuvachamy |
Authors: | Каплун, Яна Кирилівна Kaplun, Yana Kyrylivna |
Keywords: | ковбасні вироби kovbasni vyroby овочеві наповнювачі ovochevi napovniuvachi функціональні добавки funktsionalni dobavky м’ясна продукція miasna produktsiia органолептичні властивості orhanoleptychni vlastyvosti термічна обробка termichna obrobka |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Citation: | Каплун Я. К. Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Каплун Яна Кирилівна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362 |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання удосконалення технології виробництва ковбасних виробів шляхом збагачення їх овочевими наповнювачами. У роботі проаналізовано властивості овочевих наповнювачів та їх вплив на якість, безпечність, структуру і споживчі характеристики готової продукції. Проведено експериментальні дослідження щодо оптимального вмісту овочевих добавок, їх взаємодії з основними інгредієнтами фаршу та умов термічної обробки. У результаті дослідження обґрунтовано доцільність використання овочевих наповнювачів у виробництві варених ковбас, що дозволяє не лише знизити витрати м’ясної сировини, а й підвищити біологічну цінність продукції, розширити її асортимент та покращити естетичні властивості. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva kovbasnykh vyrobiv shliakhom zbahachennia yikh ovochevymy napovniuvachamy. U roboti proanalizovano vlastyvosti ovochevykh napovniuvachiv ta yikh vplyv na yakist, bezpechnist, strukturu i spozhyvchi kharakterystyky hotovoi produktsii. Provedeno eksperymentalni doslidzhennia shchodo optymalnoho vmistu ovochevykh dobavok, yikh vzaiemodii z osnovnymy inhrediientamy farshu ta umov termichnoi obrobky. U rezultati doslidzhennia obgruntovano dotsilnist vykorystannia ovochevykh napovniuvachiv u vyrobnytstvi varenykh kovbas, shcho dozvoliaie ne lyshe znyzyty vytraty miasnoi syrovyny, a y pidvyshchyty biolohichnu tsinnist produktsii, rozshyryty yii asortyment ta pokrashchyty estetychni vlastyvosti. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362 |
Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Каплун Я. К..pdf | 1,43 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.