Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362
Назва: Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами
Інші назви: Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv kovbasnykh zbahachenykh ovochevymy napovniuvachamy
Автори: Каплун, Яна Кирилівна
Kaplun, Yana Kyrylivna
Ключові слова: ковбасні вироби
kovbasni vyroby
овочеві наповнювачі
ovochevi napovniuvachi
функціональні добавки
funktsionalni dobavky
м’ясна продукція
miasna produktsiia
органолептичні властивості
orhanoleptychni vlastyvosti
термічна обробка
termichna obrobka
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Каплун Я. К. Обґрунтування технології виробництва виробів ковбасних збагачених овочевими наповнювачами : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Каплун Яна Кирилівна; наук. керівник Кошулько Віталій; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 65 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі розглянуто питання удосконалення технології виробництва ковбасних виробів шляхом збагачення їх овочевими наповнювачами. У роботі проаналізовано властивості овочевих наповнювачів та їх вплив на якість, безпечність, структуру і споживчі характеристики готової продукції. Проведено експериментальні дослідження щодо оптимального вмісту овочевих добавок, їх взаємодії з основними інгредієнтами фаршу та умов термічної обробки. У результаті дослідження обґрунтовано доцільність використання овочевих наповнювачів у виробництві варених ковбас, що дозволяє не лише знизити витрати м’ясної сировини, а й підвищити біологічну цінність продукції, розширити її асортимент та покращити естетичні властивості. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia udoskonalennia tekhnolohii vyrobnytstva kovbasnykh vyrobiv shliakhom zbahachennia yikh ovochevymy napovniuvachamy. U roboti proanalizovano vlastyvosti ovochevykh napovniuvachiv ta yikh vplyv na yakist, bezpechnist, strukturu i spozhyvchi kharakterystyky hotovoi produktsii. Provedeno eksperymentalni doslidzhennia shchodo optymalnoho vmistu ovochevykh dobavok, yikh vzaiemodii z osnovnymy inhrediientamy farshu ta umov termichnoi obrobky. U rezultati doslidzhennia obgruntovano dotsilnist vykorystannia ovochevykh napovniuvachiv u vyrobnytstvi varenykh kovbas, shcho dozvoliaie ne lyshe znyzyty vytraty miasnoi syrovyny, a y pidvyshchyty biolohichnu tsinnist produktsii, rozshyryty yii asortyment ta pokrashchyty estetychni vlastyvosti.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12362
Розташовується у зібраннях:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Каплун Я. К..pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.