Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12417
Title: | Технологічні особливості молока кіз різного походження у господарстві фізичної особи-підприємця «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області |
Other Titles: | Tekhnolohichni osoblyvosti moloka kiz riznoho pokhodzhennia u hospodarstvi fizychnoi osoby-pidpryiemtsia «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti |
Authors: | Березовський, Євген Олександрович Berezovskyi, Yevhen Oleksandrovych |
Keywords: | технологічні властивості козиного молока technological properties of goat milk зааненська порода Saanen breed молочне козівництво dairy goat farming |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Дніпровський ДАЕУ |
Citation: | Березовський Є. О. Технологічні особливості молока кіз різного походження у господарстві фізичної особи-підприємця «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Березовський Євген Олександрович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2025. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12417. |
Abstract: | Об’єм кваліфікаційної роботи становить 72 сторінки, складається з 6 розділів, містить 11 таблиць, 7 малюнків, з опрацюванням 35 літературних джерел. Проаналізовано стан та перспективи розвитку козівницького господарства ФОП «Головко В.В.». Основний напрямок діяльності – розведення молочних кіз, переважно зааненської породи, з отриманням та переробкою молока у молочну продукцію (сири, йогурти, питне молоко). На кінець 2024 року поголів'я становило 359 голів, з яких 125 – дійні кози. Встановлено, що зааненська порода має перевагу над місцевими козами: жива маса ремонтних кізочок у 6 місяців становить 21,4 кг проти 17,4 кг, середній надій за лактацію – 623,6 кг молока проти 454,3 кг. Молоко високої якості, з вмістом жиру 3,4, білка 3,0%, і є цінною сировиною для переробки. Зроблений аналіз особливостей утримання, годівлі, доїння кіз та умов переробки молока. The qualification paper consists of 73 pages, includes 6 chapters, 11 tables, 7 figures, and references 35 literary sources. The work analyzes the current state and development prospects of the goat farming enterprise of the private entrepreneur V.V. Holovko. The main focus of the farm is the breeding of dairy goats, primarily of the Saanen breed, with the production and processing of milk into dairy products such as cheese, yogurt, and drinking milk. By the end of 2024, the herd numbered 359 goats, including 125 lactating does. It was found that the Saanen breed has advantages over local goats: the live weight of 6-month-old replacement doelings is 21,4 kg compared to 17,4 kg, and the average milk yield per lactation is 623,6 kg versus 454,3 kg. The milk is of high quality, containing 3,4% fat and 3,0% protein, making it a valuable raw material for processing. An analysis was carried out on the specific conditions of housing, feeding, and milking goats, as well as milk processing practices. |
URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12417 |
Appears in Collections: | Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Березовський Є. О..pdf | 1,87 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.