Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12417
Назва: Технологічні особливості молока кіз різного походження у господарстві фізичної особи-підприємця «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області
Інші назви: Tekhnolohichni osoblyvosti moloka kiz riznoho pokhodzhennia u hospodarstvi fizychnoi osoby-pidpryiemtsia «Holovko V.V.» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Автори: Березовський, Євген Олександрович
Berezovskyi, Yevhen Oleksandrovych
Ключові слова: технологічні властивості козиного молока
technological properties of goat milk
зааненська порода
Saanen breed
молочне козівництво
dairy goat farming
Дата публікації: 2025
Видавництво: Дніпровський ДАЕУ
Бібліографічний опис: Березовський Є. О. Технологічні особливості молока кіз різного походження у господарстві фізичної особи-підприємця «Головко В.В.» Дніпровського району Дніпропетровської області : кваліфікаційна робота на здобуття ОС «Бакалавр» : 204 , Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва / Березовський Євген Олександрович ; наук. керівник Похил О. М. ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Ф-т біотехнологічний , Каф. технології виробництва і переробки продукції тваринництва. – Дніпро, 2025. – 72 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12417.
Короткий огляд (реферат): Об’єм кваліфікаційної роботи становить 72 сторінки, складається з 6 розділів, містить 11 таблиць, 7 малюнків, з опрацюванням 35 літературних джерел. Проаналізовано стан та перспективи розвитку козівницького господарства ФОП «Головко В.В.». Основний напрямок діяльності – розведення молочних кіз, переважно зааненської породи, з отриманням та переробкою молока у молочну продукцію (сири, йогурти, питне молоко). На кінець 2024 року поголів'я становило 359 голів, з яких 125 – дійні кози. Встановлено, що зааненська порода має перевагу над місцевими козами: жива маса ремонтних кізочок у 6 місяців становить 21,4 кг проти 17,4 кг, середній надій за лактацію – 623,6 кг молока проти 454,3 кг. Молоко високої якості, з вмістом жиру 3,4, білка 3,0%, і є цінною сировиною для переробки. Зроблений аналіз особливостей утримання, годівлі, доїння кіз та умов переробки молока. The qualification paper consists of 73 pages, includes 6 chapters, 11 tables, 7 figures, and references 35 literary sources. The work analyzes the current state and development prospects of the goat farming enterprise of the private entrepreneur V.V. Holovko. The main focus of the farm is the breeding of dairy goats, primarily of the Saanen breed, with the production and processing of milk into dairy products such as cheese, yogurt, and drinking milk. By the end of 2024, the herd numbered 359 goats, including 125 lactating does. It was found that the Saanen breed has advantages over local goats: the live weight of 6-month-old replacement doelings is 21,4 kg compared to 17,4 kg, and the average milk yield per lactation is 623,6 kg versus 454,3 kg. The milk is of high quality, containing 3,4% fat and 3,0% protein, making it a valuable raw material for processing. An analysis was carried out on the specific conditions of housing, feeding, and milking goats, as well as milk processing practices.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12417
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Бакалаври

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Березовський Є. О..pdf1,87 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.