Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12554
Title: Fattening and meat qualities of foreign origin young pigs
Other Titles: Відгодівельні та м’ясні якості молодняку свиней іноземного походження
Authors: Khalak, Victor
Халак, Віктор
Horchanok, Anna
Horchanok, A.
Horchanok, A. V.
Gorchanok, A. V.
Горчанок, Анна Володимирівна
Lytvyschenko, L.
Litvischenko, L. O.
Litvischenko, Lіudmyla
Lytvyschenko, L. O.
Lytvyshchenko, L.
Lytvyschenko, Lyudmila
Lytvyshchenko, Lyudmyla
Lytvyshchenko, L. О.
Литвищенко, Людмила Олександрівна
Keywords: pigs
свині
fattening qualities
відгодівельні якості
meat productivity
м’ясна продуктивність
economic efficiency
економічна ефективність
Issue Date: May-2022
Publisher: Дніпровський ДАЕУ
Citation: Khalak V. Fattening and meat qualities of foreign origin young pigs / V. Khalak, A. Hochanok, L. Lytvyshchenko // Теоретичні та практичні питання аграрної науки = Theoretical and Applied issues of Agricultural Sciences : матеріали Міжнар.наук.-практ. конф. до 100-річчя ДДАЕУ ( Дніпро, 18 трав. 2022 р. ) : у 2 ч. / за заг. ред. А. С. Кобця / Дніпровський ДАЕУ. – Дніпро, 2022. – Ч. 1. – С. 183-187. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12554.
Abstract: The study evaluated fattening and meat qualities of Large White young pigs of English and Hungarian origin. Significant differences were found in average daily gain and age of reaching 100 kg live weight, while carcass length and fat thickness varied slightly. The results indicate that pigs of English origin demonstrated higher productivity and better economic efficiency, making them more promising for improving pork production. У дослідженні оцінено відгодівельні та м’ясні якості молодняку свиней великої білої породи англійського та угорського походження. Встановлено суттєві відмінності за середньодобовими приростами та віком досягнення 100 кг живої маси, тоді як довжина туші та товщина шпику коливались незначно. Результати свідчать, що свині англійського походження характеризуються вищою продуктивністю та кращою економічною ефективністю, що робить їх більш перспективними для підвищення виробництва свинини.
Description: Горчанок Анна Володимирівна https://orcid.org/0000-0003-0103-1477 Литвищенко Людмила Олександрівна http://orcid.org/0000-0002-4239-5405
URI: https://drive.google.com/file/d/1te2UciAp-M_e3B5llQYmIJuZSk09fIBh/view
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12554
Appears in Collections:Тези конференцій



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.