Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604| Title: | Обґрунтування технології виробництва печива збагаченого нетрадиційною рослинною сировиною |
| Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva pechyva zbahachenoho netradytsiinoiu roslynnoiu syrovynoiu |
| Authors: | Костюк, Катерина Ігорівна Kostiuk, Kateryna Ihorivna |
| Keywords: | печиво pechyvo технологічний процес tekhnolohichnyi protses нетрадиційна сировина netradytsiina syrovyna синя матча synia matcha рожева матча rozheva matcha |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Citation: | Костюк К. І. Обґрунтування технології виробництва печива збагаченого нетрадиційною рослинною сировиною : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Костюк Катерина Ігорівна; наук. керівник Гезь Яна; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 64 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604 |
| Abstract: | Об’єкт дослідження – технологія виробництва печива цукрового. Метою роботи є розроблення рецептури печива на основі нетрадиційних видів рослинної сировини. У зв’язку зі зростанням чисельності населення та збільшенням кількості людей, які страждають на лактозну непереносимість, зростає потреба у вдосконаленні рецептур харчових продуктів. Найчастіше при виробництві борошняних кондитерських виробів застосовується пшеничне борошно, що значно обмежує можливості споживання для осіб із непереносимістю лактози та глютену. Це зумовлює актуальність створення альтернативної рецептури цукрового печива із застосуванням нетипової рослинної сировини, яка б не лише відповідала дієтичним вимогам, але й збагачувала раціон корисними речовинами. Obiekt doslidzhennia – tekhnolohiia vyrobnytstva pechyva tsukrovoho. Metoiu roboty ye rozroblennia retseptury pechyva na osnovi netradytsiinykh vydiv roslynnoi syrovyny. U zviazku zi zrostanniam chyselnosti naselennia ta zbilshenniam kilkosti liudei, yaki strazhdaiut na laktoznu neperenosymist, zrostaie potreba u vdoskonalenni retseptur kharchovykh produktiv. Naichastishe pry vyrobnytstvi boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv zastosovuietsia pshenychne boroshno, shcho znachno obmezhuie mozhlyvosti spozhyvannia dlia osib iz neperenosymistiu laktozy ta hliutenu. Tse zumovliuie aktualnist stvorennia alternatyvnoi retseptury tsukrovoho pechyva iz zastosuvanniam netypovoi roslynnoi syrovyny, yaka b ne lyshe vidpovidala diietychnym vymoham, ale y zbahachuvala ratsion korysnymy rechovynamy. |
| URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12604 |
| Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Костюк К. І..pdf | 1,7 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
