Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12626
Title: Вплив надвисокочастотного випромінювання на властивості зерна пшениці
Other Titles: Vplyv nadvysokochastotnoho vyprominiuvannia na vlastyvosti zerna pshenytsi
Authors: Сабадаш, Дарина Віталіївна
Sabadash, Daryna Vitaliivna
Keywords: зерно пшениці
zerno pshenytsi
надвисокочастотна обробка
nadvysokochastotna obrobka
знезараження
znezarazhennia
плісняві гриби
plisniavi hryby
клейковина
kleikovyna
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Сабадаш Д. В. Вплив надвисокочастотного випромінювання на властивості зерна пшениці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Сабадаш Дарина Віталіївна; наук. керівник Тимчак Дмитро; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12626
Abstract: В роботі проведено аналіз мікрофлори зерна та шкідливість патогенного комплексу, дано оцінку сучасним методам знезараження зерна. Доведено можливість використання надвисокочастотної обробки для проведення знезараження зерна пшениці. Встановлено позитивний вплив НВЧ-обробки при боротьбі з хворобами зерна пшениці, збудниками яких є гриби р. Fusarium, Penicillium, Aspergillus. Визначено рекомендовані режими НВЧ-обробки для досягнення найбільш позитивного результату знезараження зерна пшениці. Досліджено вплив НВЧ-обробки на стан білкового та вуглеводного комплексу зерна пшениці, а також на титровану кислотність проби, отриманого із даного зерна. V roboti provedeno analiz mikroflory zerna ta shkidlyvist patohennoho kompleksu, dano otsinku suchasnym metodam znezarazhennia zerna. Dovedeno mozhlyvist vykorystannia nadvysokochastotnoi obrobky dlia provedennia znezarazhennia zerna pshenytsi. Vstanovleno pozytyvnyi vplyv NVCh-obrobky pry borotbi z khvorobamy zerna pshenytsi, zbudnykamy yakykh ye hryby r. Fusarium, Penicillium, Aspergillus. Vyznacheno rekomendovani rezhymy NVCh-obrobky dlia dosiahnennia naibilsh pozytyvnoho rezultatu znezarazhennia zerna pshenytsi. Doslidzheno vplyv NVCh-obrobky na stan bilkovoho ta vuhlevodnoho kompleksu zerna pshenytsi, a takozh na tytrovanu kyslotnist proby, otrymanoho iz danoho zerna.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12626
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сабадаш Д. В..pdf1,13 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.