Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12626| Назва: | Вплив надвисокочастотного випромінювання на властивості зерна пшениці |
| Інші назви: | Vplyv nadvysokochastotnoho vyprominiuvannia na vlastyvosti zerna pshenytsi |
| Автори: | Сабадаш, Дарина Віталіївна Sabadash, Daryna Vitaliivna |
| Ключові слова: | зерно пшениці zerno pshenytsi надвисокочастотна обробка nadvysokochastotna obrobka знезараження znezarazhennia плісняві гриби plisniavi hryby клейковина kleikovyna |
| Дата публікації: | 2025 |
| Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Бібліографічний опис: | Сабадаш Д. В. Вплив надвисокочастотного випромінювання на властивості зерна пшениці : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Сабадаш Дарина Віталіївна; наук. керівник Тимчак Дмитро; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 66 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12626 |
| Короткий огляд (реферат): | В роботі проведено аналіз мікрофлори зерна та шкідливість патогенного комплексу, дано оцінку сучасним методам знезараження зерна. Доведено можливість використання надвисокочастотної обробки для проведення знезараження зерна пшениці. Встановлено позитивний вплив НВЧ-обробки при боротьбі з хворобами зерна пшениці, збудниками яких є гриби р. Fusarium, Penicillium, Aspergillus. Визначено рекомендовані режими НВЧ-обробки для досягнення найбільш позитивного результату знезараження зерна пшениці. Досліджено вплив НВЧ-обробки на стан білкового та вуглеводного комплексу зерна пшениці, а також на титровану кислотність проби, отриманого із даного зерна. V roboti provedeno analiz mikroflory zerna ta shkidlyvist patohennoho kompleksu, dano otsinku suchasnym metodam znezarazhennia zerna. Dovedeno mozhlyvist vykorystannia nadvysokochastotnoi obrobky dlia provedennia znezarazhennia zerna pshenytsi. Vstanovleno pozytyvnyi vplyv NVCh-obrobky pry borotbi z khvorobamy zerna pshenytsi, zbudnykamy yakykh ye hryby r. Fusarium, Penicillium, Aspergillus. Vyznacheno rekomendovani rezhymy NVCh-obrobky dlia dosiahnennia naibilsh pozytyvnoho rezultatu znezarazhennia zerna pshenytsi. Doslidzheno vplyv NVCh-obrobky na stan bilkovoho ta vuhlevodnoho kompleksu zerna pshenytsi, a takozh na tytrovanu kyslotnist proby, otrymanoho iz danoho zerna. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12626 |
| Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Сабадаш Д. В..pdf | 1,13 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
