Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682
Title: Обґрунтування технології переробки плодів ірги
Other Titles: Obgruntuvannia tekhnolohii pererobky plodiv irhy
Authors: Луговська, Анна Валеріївна
Luhovska, Anna Valeriivna
Keywords: ірга
irha
технологія переробки
tekhnolohiia pererobky
ягідна сировина
yahidna syrovyna
біологічна цінність
biolohichna tsinnist
харчова продукція
kharchova produktsiia
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Луговська А. В. Обґрунтування технології переробки плодів ірги : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Луговська Анна Валеріївна ; наук. керівник Калина Вікторія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682
Abstract: У кваліфікаційній роботі розглянуто питання раціонального використання плодів ірги як перспективної сировини для харчової промисловості. Проаналізовано біохімічний склад плодів ірги, їх харчову та біологічну цінність. Запропоновано технологічну схему переробки плодів з урахуванням збереження максимального вмісту біологічно активних речовин. Визначено оптимальні параметри технологічного процесу, а також проведено оцінку якості готової продукції. Результати дослідження свідчать про доцільність розширення використання ірги як сировини для виготовлення натуральних продуктів харчування функціонального призначення. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia ratsionalnoho vykorystannia plodiv irhy yak perspektyvnoi syrovyny dlia kharchovoi promyslovosti. Proanalizovano biokhimichnyi sklad plodiv irhy, yikh kharchovu ta biolohichnu tsinnist. Zaproponovano tekhnolohichnu skhemu pererobky plodiv z urakhuvanniam zberezhennia maksymalnoho vmistu biolohichno aktyvnykh rechovyn. Vyznacheno optymalni parametry tekhnolohichnoho protsesu, a takozh provedeno otsinku yakosti hotovoi produktsii. Rezultaty doslidzhennia svidchat pro dotsilnist rozshyrennia vykorystannia irhy yak syrovyny dlia vyhotovlennia naturalnykh produktiv kharchuvannia funktsionalnoho pryznachennia.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Луговська А. В..pdf1,08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.