Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682
Назва: | Обґрунтування технології переробки плодів ірги |
Інші назви: | Obgruntuvannia tekhnolohii pererobky plodiv irhy |
Автори: | Луговська, Анна Валеріївна Luhovska, Anna Valeriivna |
Ключові слова: | ірга irha технологія переробки tekhnolohiia pererobky ягідна сировина yahidna syrovyna біологічна цінність biolohichna tsinnist харчова продукція kharchova produktsiia |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
Бібліографічний опис: | Луговська А. В. Обґрунтування технології переробки плодів ірги : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Луговська Анна Валеріївна ; наук. керівник Калина Вікторія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 68 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682 |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання раціонального використання плодів ірги як перспективної сировини для харчової промисловості. Проаналізовано біохімічний склад плодів ірги, їх харчову та біологічну цінність. Запропоновано технологічну схему переробки плодів з урахуванням збереження максимального вмісту біологічно активних речовин. Визначено оптимальні параметри технологічного процесу, а також проведено оцінку якості готової продукції. Результати дослідження свідчать про доцільність розширення використання ірги як сировини для виготовлення натуральних продуктів харчування функціонального призначення. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia ratsionalnoho vykorystannia plodiv irhy yak perspektyvnoi syrovyny dlia kharchovoi promyslovosti. Proanalizovano biokhimichnyi sklad plodiv irhy, yikh kharchovu ta biolohichnu tsinnist. Zaproponovano tekhnolohichnu skhemu pererobky plodiv z urakhuvanniam zberezhennia maksymalnoho vmistu biolohichno aktyvnykh rechovyn. Vyznacheno optymalni parametry tekhnolohichnoho protsesu, a takozh provedeno otsinku yakosti hotovoi produktsii. Rezultaty doslidzhennia svidchat pro dotsilnist rozshyrennia vykorystannia irhy yak syrovyny dlia vyhotovlennia naturalnykh produktiv kharchuvannia funktsionalnoho pryznachennia. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12682 |
Розташовується у зібраннях: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Луговська А. В..pdf | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.