Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12685| Title: | Обґрунтування технології виробництва виробів кондитерських борошняних для харчування військових |
| Other Titles: | Obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva vyrobiv kondyterskykh boroshnianykh dlia kharchuvannia viiskovykh |
| Authors: | Могилко, Ілона Юріївна Mohylko, Ilona Yuriivna |
| Keywords: | борошняні кондитерські вироби boroshniani kondyterski vyroby технологія виробництва tekhnolohiia vyrobnytstva харчування військових kharchuvannia viiskovykh енергетична цінність enerhetychna tsinnist тривале зберігання tryvale zberihannia |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Дніпровський державний аграрно-економічний університет |
| Citation: | Могилко І. Ю. Обґрунтування технології виробництва виробів кондитерських борошняних для харчування військових : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Могилко Ілона Юріївна ; наук. керівник Калина Вікторія ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 60 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12685 |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання розробки та наукового обґрунтування технології виробництва борошняних кондитерських виробів, адаптованих для харчування військовослужбовців. Проаналізовано вимоги до продуктів, призначених для військового раціону, зокрема щодо енергетичної цінності, поживності, зручності транспортування та тривалості зберігання. Запропоновано рецептурні рішення та технологічні параметри, які забезпечують відповідність виробів умовам споживання в польових і стаціонарних умовах. Проведено підбір сировини, розроблено технологічну схему виробництва та здійснено оцінку якості готової продукції. Результати досліджень можуть бути використані при впровадженні нових видів функціональних кондитерських виробів у систему продовольчого забезпечення військових формувань. U kvalifikatsiinii roboti rozghlianuto pytannia rozrobky ta naukovoho obgruntuvannia tekhnolohii vyrobnytstva boroshnianykh kondyterskykh vyrobiv, adaptovanykh dlia kharchuvannia viiskovosluzhbovtsiv. Proanalizovano vymohy do produktiv, pryznachenykh dlia viiskovoho ratsionu, zokrema shchodo enerhetychnoi tsinnosti, pozhyvnosti, zruchnosti transportuvannia ta tryvalosti zberihannia. Zaproponovano retsepturni rishennia ta tekhnolohichni parametry, yaki zabezpechuiut vidpovidnist vyrobiv umovam spozhyvannia v polovykh i statsionarnykh umovakh. Provedeno pidbir syrovyny, rozrobleno tekhnolohichnu skhemu vyrobnytstva ta zdiisneno otsinku yakosti hotovoi produktsii. Rezultaty doslidzhen mozhut buty vykorystani pry vprovadzhenni novykh vydiv funktsionalnykh kondyterskykh vyrobiv u systemu prodovolchoho zabezpechennia viiskovykh formuvan. |
| URI: | https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12685 |
| Appears in Collections: | Кафедра харчових технологій. Бакалаври |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Могилко І. Ю..pdf | 1,12 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
