Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706
Title: Проєкт цеху з виробництва олії соняшникової
Other Titles: Proiekt tsekhu z vyrobnytstva olii soniashnykovoi
Authors: Чмир, Тетяна Сергіївна
Chmyr, Tetiana Serhiivna
Keywords: соняшникова олія
soniashnykova oliia
проєкт цеху
proiekt tsekhu
безвідходні технології
bezvidkhodni tekhnolohii
біопаливо
biopalyvo
брикетування лушпиння
bryketuvannia lushpynnia
стратегічна доцільність проєкту
stratehichna dotsilnist proiektu
Issue Date: 2025
Publisher: Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Citation: Чмир Т. С. Проєкт цеху з виробництва олії соняшникової : пояснювальна записка до дипломної роботи ОС «Бакалавр» : 181, Харчові технології / Чмир Тетяна Сергіївна ; наук. керівник Півоваров Олександр ; Дніпровський держ. аграр.-економ. ун-т , Інженерно-технологічний факультет, Кафедра харчових технологій. – Дніпро, 2025. – 63 с. – Режим доступу : https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706
Abstract: У роботі розглянуто технологічний процес переробки насіння рицини з акцентом на попередню підготовку сировини, розробку функціонально-технологічної схеми та оптимізацію режимів пресування з відділенням насіннєвої оболонки. Проведено аналіз існуючих методів детоксикації насіння та продуктів переробки, обґрунтовано технологічну схему детоксикації рицинової макухи для кормових цілей. Розроблено технологічний розрахунок, охарактеризовано сировину і продукцію, виконано розрахунок основних показників ефективності. Досліджено методику та результати детоксикації насіння інфрачервоним випромінюванням. Особлива увага приділена охороні праці, техніці безпеки та захисту навколишнього середовища, а також пожежній безпеці. Проведено техніко-економічне обґрунтування удосконаленої технологічної лінії з розрахунком економічних показників. U roboti rozghlianuto tekhnolohichnyi protses pererobky nasinnia rytsyny z aktsentom na poperedniu pidhotovku syrovyny, rozrobku funktsionalno-tekhnolohichnoi skhemy ta optymizatsiiu rezhymiv presuvannia z viddilenniam nasinnievoi obolonky. Provedeno analiz isnuiuchykh metodiv detoksykatsii nasinnia ta produktiv pererobky, obgruntovano tekhnolohichnu skhemu detoksykatsii rytsynovoi makukhy dlia kormovykh tsilei. Rozrobleno tekhnolohichnyi rozrakhunok, okharakteryzovano syrovynu i produktsiiu, vykonano rozrakhunok osnovnykh pokaznykiv efektyvnosti. Doslidzheno metodyku ta rezultaty detoksykatsii nasinnia infrachervonym vyprominiuvanniam. Osoblyva uvaha prydilena okhoroni pratsi, tekhnitsi bezpeky ta zakhystu navkolyshnoho seredovyshcha, a takozh pozhezhnii bezpetsi. Provedeno tekhniko-ekonomichne obgruntuvannia udoskonalenoi tekhnolohichnoi linii z rozrakhunkom ekonomichnykh pokaznykiv.
URI: https://dspace.dsau.dp.ua/handle/123456789/12706
Appears in Collections:Кафедра харчових технологій. Бакалаври

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чмир Т. С..pdf2,91 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.